Kırklarelili Çiftçi Cumhuriyetin 101. Yılını Tarlasına Yazdı

Kırklarelili çiftçi Burak Tunçkol, Cumhuriyetin 101. yılını tarlasına pullukla 'Cumhuriyet 101 yaşında' yazarak kutladı.

Kırklarelili Çiftçi Tarihe Not Düştü

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz beldesinde yaşayan çiftçi Burak Tunçkol, Cumhuriyetin 101. yıl dönümünü kutlamak amacıyla dikkat çekici bir çalışmaya imza attı.

Tarlasında Anlamlı Bir Yazı

47 yaşındaki Tunçkol, traktörün pulluğu ile tarlasında toprak üstüne "Cumhuriyet 101 yaşında" yazısını açtı.

Dron ile Görüntülendi

AA ekibi, Tunçkol'un bu anlamlı çalışmasını havadan dron ile görüntülemeyi başardı.

Büyük Bir Gurur Duyuyor

Burak Tunçkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 101. yılı dolayısıyla büyük bir mutluluk ve gurur hissi yaşadığını belirtti. Türkiye'nin topraklarının, kahraman şehitlerin mücadelesi ile kazanıldığını dile getirdi.

Minik Bir Minnet Borcu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan minnetini ifade etmek için bu çalışmayı yaptığını vurgulayan Tunçkol, "Cumhuriyet değerlerine en iyi şekilde sahip çıkacağım" dedi. "Cumhuriyet 101 yaşında" yazısını oluşturmasının yaklaşık 2,5 saat sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde çiftçi Burak Tunçkol, tarlasına pullukla toprağa iz bırakarak "Cumhuriyet 101 yaşında" yazdı.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde çiftçi Burak Tunçkol, tarlasına pullukla toprağa iz bırakarak "Cumhuriyet 101 yaşında" yazdı.

Sonraki Haber