Kemer'de Endemik Bitkiler İçin Sürdürülebilir Proje

Kemer'de sürdürülebilirlik projeleriyle endemik bitkilerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

Kemer'de Endemik Bitkiler İçin Sürdürülebilir Proje

Kemer'de Endemik Bitkilerin Korunmasına Yönelik Proje Başlatıldı

Antalya'nın Kemer ilçesinde, bölgeye özgü endemik bitki ve çiçek türlerinin korunması, çoğaltılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla önemli bir proje hayata geçirildi.

İşbirliği ile Sürdürülebilirlik

Ela Excellence Resort Belek, biyolojik çeşitliliği korumak ve sürdürülebilir turizmi desteklemek adına Antalya Orkideleri ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği (ANTOK) ile işbirliği yaparak bu projeyi tanıttı.

Projenin Amaçları ve Hedefleri

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Akbalık, otelin bahçesinde düzenlenen basın toplantısında, "Kemer bölgesindeki endemik bitki türlerinin korunması ve çoğaltılması önem taşıyor. Bu proje ile özgü endemik türlerin gelecek nesillere aktarılmasını hedefliyoruz." dedi.

Uzman Görüşleri

ANTOK Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Gökhan Deniz, projeyle bölgedeki endemik bitki türlerinin belirleneceğini ve haritalandırılacağını belirtti. Ayrıca, nesli tükenme tehlikesi altındaki türlerin korunmasının önemine değinerek, "Bölgenin doğal güzelliklerini koruyarak sürdürülebilir turizmin gelişimine katkı sağlamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Biyoçeşitliliğe Katkı

ANTOK AR-GE Sorumlusu Pınar Kınık, projenin sadece Antalya'nın biyoçeşitliliğine değil, aynı zamanda Beydağları (Olimpos) Sahil Milli Parkı'nın florasına dair araştırmalara da önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Sürdürülebilir Turizmin Önemi

Ela Excellence Resort Belek Turizm Koordinatörü Korhan Alşan, sürdürülebilir turizme büyük önem verdiklerini belirterek, otelin geniş bahçelerinde zeytin ağaçları ve endemik bitki türlerine yer verdiklerini dile getirdi.

Antalya'nın Kemer ilçesindeki endemik bitki ve çiçek türlerinin korunması, çoğaltılması ve gelecek...

Antalya'nın Kemer ilçesindeki endemik bitki ve çiçek türlerinin korunması, çoğaltılması ve gelecek nesillere aktarılması için proje başlatıldı. Ela Excellence Resort Belek'in biyolojik çeşitliliği korumak ve sürdürülebilir turizmi desteklemek amacıyla Antalya Orkideleri ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği (ANTOK) ile işbirliği yaptığı proje tanıtıldı.