Kazakistan'da 2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası Başladı

Döndü Kanat ve Gülistan Özdemir, Kazakistan'da düzenlenen şampiyonada 1 altın, 7 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Kazakistan'da 2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası Başladı

2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası Kazakistan'da Gerçekleşiyor

Kazakistan’ın başkenti Astana’da start alan 2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası, Türk milli takımı için büyük bir başarıya ev sahipliği yaptı.

Milli Sporcuların Başarısı

Turnuvanın ilk gününde, sporcularımız Döndü Kanat ve Gülistan Özdemir, toplamda 1 altın, 7 gümüş ve 1 bronz madalya kazanmayı başardı.

Döndü Kanat’ın Performansı

Döndü Kanat, 60 kilo kadınlar kategorisinde gösterdiği üstün performansla dikkat çekti. Bench press dalında 55 kilo, Deadliftte 105 kilo ve Squatta 70 kilo kaldırarak, toplamda 230 kilo ile dünya ikincisi oldu. Ayrıca, bu derecesi ile “masterlar” kategorisinde altın madalya kazandı.

Gülistan Özdemir’in Başarısı

Gülistan Özdemir ise 67,5 kilo kategorisinde yarışarak, Bench presste 60 kilo ve Squatta 90 kilo ile gümüş, Deadliftte 100 kilo ile bronz madalya kazandı. Toplamda 250 kilo kaldırarak, dünya ikincisi olmayı başardı.

Federasyonun Tebriği

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, milli sporcuları, antrenörlerini ve destek veren kulüpleri başarılarından ötürü kutladı.

Halter camiası olarak bu başarıların devamını diliyoruz.

Milli sporcular Döndü Kanat (solda) ile Gülistan Özdemir (sağda), Kazakistan'ın başkenti Astana'da...

Milli sporcular Döndü Kanat (solda) ile Gülistan Özdemir (sağda), Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen 2024 IBSA Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası'nda 1 altın, 7 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.