Katar Emiri Şeyh Temim ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Çözüm Temasları

Katar Emiri Şeyh Temim, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile bölgedeki ateşkes çabalarını görüştü.

Katar Emiri Şeyh Temim ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Çözüm Temasları

Katar Emiri Şeyh Temim ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken Görüşmesi

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin başlıca gündemi, Gazze Şeridi ve Lübnan'daki ateşkes girişimleri oldu.

Görüşmenin Detayları

Katar Emirlik Divanı tarafından yapılan açıklamaya göre, Şeyh Temim, Blinken'i Doha'da kabul etti. Bu kabul, Blinken'ın İsrail ve Suudi Arabistan ile yaptığı Orta Doğu turunun bir parçasını oluşturuyordu.

Stratejik İlişkilerin Geliştirilmesi

Açıklamada, Katar ile ABD arasındaki stratejik iş birliği olanaklarının ele alındığı ve bölge ile dünya üzerindeki güncel gelişmelerin tartışıldığı belirtildi. Ayrıca, görüşmede Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'nın yanı sıra, Lübnan'daki durum da gündeme geldi.

Ateşkes Çabalarının Değerlendirilmesi

Şeyh Temim ile Blinken arasındaki diyalogda, Gazze ve Lübnan'daki ateşkes çabalarına dair son gelişmeler üzerinde duruldu. 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını başlatmasının ardından, Blinken bu bölgeye 11. kez ziyaret gerçekleştirmiş oldu.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani (sağda), İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Orta Doğu...

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani (sağda), İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Orta Doğu turu kapsamında Doha'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken (solda) ile Gazze Şeridi ve Lübnan'da ateşkes çabalarıyla ilgili gelişmeleri ele aldı.