Kars Valisi Polat'tan Kadına Yönelik Şiddet Açıklaması

Vali Ziya Polat, Kars'taki kadın cinayeti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu, olayın aile içi tartışmadan kaynaklandığını belirtti.

Kars'ta Kadın Cinayeti Üzerine Açıklama

Kars Valisi Ziya Polat, Susuz ilçesinde meydana gelen ve bir kişinin evde tartıştığı eşini silahla öldürdüğü olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Olayın detaylarına dair bilgi veren Vali Polat, "Bu üzücü hadise aile içi bir tartışmadan kaynaklanmış olup, şüpheli kocanın şu anda gözaltında olduğunu" ifade etti.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı

Vali Polat, Valilik Kar Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Toplantısı" kapsamında konuştu. Sıla M. isimli kadına Allah'tan rahmet dileyen Polat, kentteki durum hakkında bilgiler verdi. "Bu yıl Kars'ta şimdiye kadar kadın cinayeti yaşanmamıştı, ancak maalesef şimdi bir olayla karşı karşıyayız. Her bir kaybımız bizim için önemli, bu nedenle tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak için çabalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Cinayetlerin Önlenmesi İçin Çaba Sürecek

Polat, "Olayda yaşanan üzücü durum için çok fazla bir kaybımız olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Tüm adli süreçleri başlatarak, elimizdeki verileri adli makamlara ileteceğiz. Amacımız, kadına yönelik şiddetin sıfıra indirilmesi için topyekun çalışmalar yapmaktır. Kars ilinde cinayetlerin yaşanmadığı bir yıl dileğiyle" diyerek sözlerini tamamladı.

Kars Valisi Ziya Polat'ın başkanlığında Kar Toplantı Salonu'nda "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Toplantısı" düzenlendi.

Kars Valisi Ziya Polat'ın başkanlığında Kar Toplantı Salonu'nda "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Toplantısı" düzenlendi.

Sonraki Haber