Karadeniz Yüksek Kesimlerinde Kar Yağışı Etkili Oldu

Karadeniz Bölgesi'ndeki beş ilde yüksek kesimlere kar yağdı, vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Karadeniz'de 5 İlde Kar Yağışı

Karadeniz Bölgesi'nin Ordu, Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin illerinin yüksek kesimleri kar yağışı ile beyaz örtüyle kaplandı. Özellikle Ordu'nun Kabadüz ilçesindeki Çambaşı Yaylası'nda etkili olan kar, bölgedeki diğer yüksek yaylalarda da benzer görüntülere neden oldu.

Ordu'da Kar Etkisi

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, kar yağışının dün akşam itibarıyla yaylalarda başladığını belirtti. Gece hava sıcaklığının eksi 2 dereceye düştüğünü ifade eden Kaya, yağışın aralıklarla devam ettiğini kaydetti. Hava sıcaklığına bağlı olarak karın arazide az olduğunu ve yollarda kar bulunmadığını belirten Kaya, gerekli tedbirlerin alındığını ve yaylacıların durumunun takip edildiğini söyledi.

Rize ve Diğer İllere Kar Yağdı

Rize'de ise aralıklarla süren yağmur, yüksek kesimlerde karlı hava koşullarına yol açtı. İkizdere ilçesindeki Ovit Dağı (2640 m), Anzer Yaylası (2300 m) ve Kaçkar Dağları çevresindeki yaylalar karla kaplandı; kar kalınlığı yer yer 20 santimetreye ulaştı.

Artvin'de, merkez ve birçok yaylada kar yağışı görüldü. Camili bölgesindeki köyler, yer yer 20 santimetre kalınlığında kar ile kaplandı. Bazı sürücüler yolda ilerlemekte zorlanarak geri dönerken, Karayolları ekipleri temizleme çalışmalarını sürdürdü.

Giresun ve Trabzon

Giresun'un yüksek kesimleri de kar yağışından nasibini aldı. Dereli ilçesindeki Kümbet ve Bektaş Yaylaları karla kaplanırken, Giresun ve Trabzon'un ortak kullandığı Sisdağı Yaylası da karla büründü. İl Özel İdaresi ekipleri, yayla yollarında kar temizleme çalışmaları başlattı.

Son olarak, Trabzon'un yüksek kesimlerinde de kar etkili oldu. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte özellikle Çaykara ilçesindeki ünlü turizm merkezi Uzungöl ve Şalpazarı ilçesindeki çeşitli yaylalarda kar yağışı gözlemlendi.

Giresun'un yüksek kesimleri, kar yağışının ardından beyaza büründü. Kentin Dereli ilçesine bağlı 1700 rakımlı Kümbet Yaylası karla kaplandı.

Sonraki Haber