Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yürüyüşü

KTÜ'de kadına yönelik şiddete karşı düzenlenen yürüyüşte öğrenciler, kadın hakları için ses yükseltti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yürüyüşü

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ), kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş, KTÜ öğrenci kulüplerinin öncülüğünde Orman Fakültesi önünden başladı.

Birlikte Güçlüyüz

Öğrenciler, pankartlar ve sloganlarla KTÜ Rektörlüğü önüne kadar ilerleyerek, toplumsal bir farkındalık yaratmaya çalıştılar. Yürüyüşte, KTÜ Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Sevde Nur Mezarcı tarafından yapılan basın açıklamasında, kadın cinayetlerinin günümüzdeki en büyük sorunlardan biri olduğu vurgulandı.

Kadın Haklarının Savunulması

Mezarcı, kadın haklarını koruma ve her türlü şiddeti kınamanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ifade ederek, "Kadınların özgürlüğü ve güvenliği, sağlıklı bir toplumun temel taşlarını oluşturur. Kadınlarımızın güvende olduğu, hukukun arkasında durduğu bir toplum için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Ayrıca, Mezarcı, katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil adlı arkadaşlarını rahmetle anarak, ailelerine başsağlığı diledi. Yürüyüşün ardından üniversite öğrencileri, dağıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş yapıldı. KTÜ'nün öğrenci kulüpleri tarafından organize edilen yürüyüş, Orman Fakültesi önünden başladı. Öğrenciler, ellerinde pankartlarla sloganlar atarak KTÜ Rektörlüğü önüne kadar yürüdü.

Sonraki Haber