Karadağ'da "Kutsal İşgal" Belgeseli Gösterimi

TRT'nin "Kutsal İşgal" belgeseli, Karadağ'ın Podgoritsa kentinde görkemli bir gösterimle izleyiciyle buluştu.

Karadağ'da "Kutsal İşgal" Belgeseli Gösterimi

Kutsal İşgal Belgeseli Karadağ'da İzleyiciyle Buluştu

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, TRT World ekiplerince çekimleri yapılan "Kutsal İşgal" (Holy Redemption) belgeselinin gösterimi gerçekleştirildi. Bu belgesel, Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik şiddetini gözler önüne seriyor.

Önemli İsimler Etkinlikte Bir Araya Geldi

Gösterim etkinliğine, Karadağ Bölgesel Yatırım Geliştirme ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İşbirliği Bakanı Ernad Suljevic, Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan, Filistin'in Podgoritsa Büyükelçisi Rabi Alhantuli, TRT Bosna Hersek temsilcisi Emre Baştuğ ve çeşitli Karadağlı gazeteciler katılım sağladı.

Belgeselin Yapım Süreci

Belgeselin yönetmenliğini ve yapımcılığını Jose Carlos Soares, Tanju Şahin ve Aslıhan Eker Çakmak üstlenmiştir. TRT World Araştırma Ekibi'nin zorlu koşullar altında gerçekleştirdiği belgesel, 7 Ekim'de başlayan Gazze soykırımının ardından Batı Şeria'daki radikal İsrailli grupların arasına girilerek çekilmiş.

Ödül ve Yayın Süreci

Geçtiğimiz Eylül ayında TRT'nin uluslararası kanalları ve dijital platformlarında gösterime giren belgesel, Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu Al Jazeera Balkanlar Belgesel Film Festivali'nde "En İyi Belgesel ve Program Ödülü" ile onurlandırıldı.

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, çekimleri TRT World ekipleri tarafından işgal altındaki...

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, çekimleri TRT World ekipleri tarafından işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştirilen, Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'da Filistinlilere karşı vahşetini anlatan "Kutsal İşgal" (Holy Redemption) belgeseli gösterildi.