Karabük'te Safran Hasadı Etkinliği Düzenlendi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde safran hasadı etkinliği gerçekleştirildi, katılımcılar safran tarlasında keyifli anlar yaşadı.

Karabük'te Safran Hasadı Sevinci

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Yukarıçiftlik köyünün Keten Mahallesi'nde, bu yılın safran hasadı gerçekleştirildi.

Etkinlikte Renkli Anlar

İsmail Yılmaz'a ait safran tarlasındaki etkinlikte, katılımcılar safran toplamayı öğrendiler ve tarlayı gezerek keyifli vakit geçirdiler. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, etkinliğin normalde 8. Safran Festivali olarak planlandığını ancak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısı nedeniyle hasat etkinliğine dönüştürüldüğünü duyurdu.

Safran'ın Önemine Vurgu

Köse, safranın ilçeleri için çok değerli bir baharat olduğunu ve 2015 yılından bu yana safran üretiminin arttığını belirtti:

"Katma değeri çok yüksek. Safranbolu safranı, Avrupa coğrafi işaretini aldı. Üretimin artmasını ümit ediyorum."

Katılımcılar Görüşlerini Paylaştı

Hasada katılan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferah Budak, safranın nasıl yetiştirildiği hakkında bir belgesel hazırladıklarını ifade etti. Yemenli öğrenci Hüseyin Muhammet, Karabük Üniversitesinde eğitim aldığını ve safran hasadına ilk kez katıldığını aktardı.

Kayseri'den gelen Edanur Erkin, "İlk kez safran hasadı yaptım, kalabalıkla karşılaşmak beni şaşırttı." dedi. İstanbul'dan gelen İnci Kimyonşen ise, "Safranı önceden biliyorduk, ama ilk kez hasadı için buradayız." ifadelerini kullandı. Karabük Üniversitesi'nden Buse Polat, "Safran çok değerli bir baharat, ilk kez hasada katıldım, çok mutluyum." şeklinde duygularını paylaştı.

Hasat Etkinliğine Geniş Katılım

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Erol Özkan, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve çeşitli kurum müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde safran hasadı gerçekleştirildi. Yukarıçiftlik köyü Keten Mahallesi'nde İsmail Yılmaz'a ait safran tarlasında düzenlenen etkinlikte, katılımcılar tarlayı gezerek safran hasat etti.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde safran hasadı gerçekleştirildi. Yukarıçiftlik köyü Keten Mahallesi'nde İsmail Yılmaz'a ait safran tarlasında düzenlenen etkinlikte, katılımcılar tarlayı gezerek safran hasat etti.

Sonraki Haber