Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Yaklaşımlar

EMEP Milletvekili Sevda Demir, şiddetle mücadelede sadece cezai önlemlerin yeterli olmadığını vurguladı.

EMEP'li Sevda Demir, Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Yaklaşımlar Önerdi

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir, kadına ve çocuğa yönelik şiddette adli tedbirlerin yetersiz olduğunu belirtti. Demir, Meclis'te gerçekleştirilen basın toplantısında, Türkiye'de son dönemde kadınlar ve çocuklarla ilgili yaşanan trajik olayları hatırlatarak, toplumda farkındalığın arttığını vurguladı.

Halkın Yükselen Sesi: "Ölmek İstemiyoruz"

Demir, Türkiye'nin dört bir yanında kadınların ve gençlerin "Ölmek istemiyoruz" diyerek sokağa çıktığını kaydetti. Eğitim kurumlarından sokaklara kadar her yerde eşitlik, adalet ve güvenli bir yaşam talep eden kadınların sesinin yükseldiğini ifade etti.

Adli Önlemler Yetersiz

EMEP milletvekili, kadına ve çocuğa karşı işlenen suçların önlenmesi için yalnızca cezai önlemler ve "kısasa kısas" anlayışının yeterli olmayacağına dikkat çekti. İstanbul Sözleşmesi'ne dönüş çağrısında bulunan Demir, mevcut yasaların uygulanması ve şiddetin kaynağının bulunarak mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Demir, "Biz, kadınlarla ilgili mevcut tüm hukuki düzenlemelerin askıya alındığı şu günlerde, yalnızca cezalandırma değil, aynı zamanda şiddetle köklü bir şekilde mücadele edilmesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Sonraki Haber