İzmir Ticaret Odası'ndan Faiz Politikası Uyarısı

Mahmut Özgener, faiz indirimine gitmeden önce enflasyon ve asgari ücret hedeflerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

İzmir Ticaret Odası'ndan Faiz Uyarısı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, faiz oranları konusunda ihtiyatlı olunması gerektiğine dikkat çekti. Özgener, "Merkez Bankası'nın belirttiği gibi, mevsimsellikten arındırılmış aylık enflasyon yüzde 1,5 seviyesinin altına düşmeden ve 2025 asgari ücret artışının bu hedefi destekleyeceğinden emin olunmadan faiz indirimine gidilmemeli," şeklinde konuştu.

Eylülde Ekonomik Gelişmeler

Oda'nın eylül ayı olağan meclis toplantısında konuşan Özgener, ABD Merkez Bankası'nın (FED) son dönemde gerçekleştirdiği faiz indirimine değinerek, "Avrupa Merkez Bankası da benzer adımlar atarken, Rusya'nın faiz arttırdığını gözlemliyoruz. Bu dönemde ülkemizin daha temkinli adımlar atması gerekiyor" dedi.

Özgener, KOBİ'lerin finansmana erişim ihtiyacını göz önünde bulundurarak doğacak olası bir erken faiz indirim kararının enflasyonla mücadeleyi zayıflatabileceği uyarısında bulundu.

İhracat ve İthalat Verileri

İzmir'deki ticaret hacminin biney anlamda olumlu gelişmeler kaydettiğini belirten Özgener, "Temmuz ayında ihracat yüzde 9 arttı, ithalat ise yüzde 11,7 azaldı. Dış ticaret rakamlarının bu yönlü devam etmesini umuyoruz," dedi.

Hizmet Sektörü Projesi

Son olarak, bilişim sektörüne yönelik başlatılan Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması Projesi (HİSER) hakkında da bilgi veren Özgener, "Bu proje, Ticaret Bakanlığı'ndan onaylanan ilk oda düzeyindeki proje. Amacımız, bilişim alanındaki üyelerimizin ihracatına katkı sağlamak," ifadelerini kullandı.

İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Sonraki Haber