İzmir'de İki Hasta, Aynı Kadavradan Yapılan Nakille Karşılıklı Hayat Buldu

İzmir'de iki hasta, aynı kadavradan yapılan böbrek nakilleri ile sağlıklarına kavuştu. Kayıp hayatlar organ bağışı ile geri döndü.

İzmir'de Hayat Kurtaran Nakil Hikayesi

İzmir'de böbrek yetmezliği nedeniyle uzun yıllar nakil listesinde bekleyen iki hasta, aynı kadavradan yapılan böbrek nakilleri sonucu sağlıklarına kavuştu. Tansu Hatipoğlu (41) ve Tuğçe Saygı (50), organ bağışının önemini vurguladıkları açıklamalarıyla dikkat çekti.

Tansu Hatipoğlu'nun Zorlu Süreci

Tansu Hatipoğlu, 2007 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevliyken böbrek rahatsızlığı yaşamaya başladı. 10 yıl süren tedavi sürecinin ardından böbrekleri tamamen iflas eden Hatipoğlu, 7 yıl boyunca diyaliz tedavisi gördü. Eşinin donör olması talebi ise etik komite tarafından reddedildi.

Tuğçe Saygı'nın Mücadelesi

Tuğçe Saygı, 20 yaşında karaciğer yetmezliği tanısı aldıktan sonra 1994'te yapılan kadavradan karaciğer nakli ile hayata tutundu. Ancak 2019'da böbrek yetmezliği tespit edilmesi üzerine diyaliz tedavisine başladı. Mart ayında böbrek nakli oldu fakat vücudu organı kabul etmedi ve yeniden diyalize başladı.

Böbrek Kardeşliği ve Umut Mesajları

İkili, İzmir'deki özel bir hastaneye organ bekleme listesine alındıktan sonra 17 Eylül'de mutlu bir haber aldılar. İkisi de aynı kadavradan yapılan böbrek nakilleriyle sağlıklarına kavuştu. Hatipoğlu, "Kadavradan böbrek nakli, ülkemizde yeterince yaygın değil. Organ bağışını teşvik etmek gerek," dedi. Saygı ise, yasadığı deneyimleri aktararak, "Hiç umudumu kaybetmedim, organ bağışını desteklemek çok önemli," şeklinde konuştu.

Hekimlerin De Vurgusu

Bu başarılı nakil operasyonunu gerçekleştiren ekipte yer alan Uzman Doktor Işık Özgü, kadavradan organ bağışlarının artırılmasının çok önemli olduğunu ve daha fazla hastanın sağlık bulacağını belirtti. Bu hikaye, bekleyen hastalar için umut dolu bir mesaj taşıyor.

İzmir'de yıllardır böbrek yetmezliği nedeniyle nakil listesinde bekleyen Tansu Hatipoğlu (sağda) ve Tuğçe Saygı (solda) aynı kadavradan yapılan böbrek nakilleriyle sağlıklarına kavuştu. Nakilleri gerçekleştiren ekipte yer alan Uzman Doktor Işık Özgü (ortada), açıklamalarda bulundu.

Sonraki Haber