İstanbul'un Denizi Temizleniyor: Yeni Çalışmalar Başladı

İstanbul'da çevre temizliği için deniz yüzeyi temizleme çalışmaları başladı. Ekipler, farklı bölgelerde atıkları topladı.

İstanbul'da Deniz Yüzeyi Temizleme Çalışması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'un sahil bölgelerinde deniz yüzeyi temizleme teşebbüslerine başladı. Bu kapsamda, Karaköy, Maltepe ve Tuzla'daki sahillerde yoğun temizlik çalışmaları yürütüldü.

Ekiplerin Faaliyetleri

Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) Başkanlığı'na bağlı ekipler, sabah saatlerinde Karaköy'deki Deniz Ticaret Odası önündeki iskeleden, "Ahtapot-7" isimli deniz yüzeyi temizleme aracıyla İstanbul Boğazı'na açıldı. Tekne, sahil boyunca deniz yüzeyindeki atıkları topladıktan sonra toplanan atıklarla birlikte geri döndü.

Maltepe ve Tuzla'daki Çalışmalar

Daha sonra ekipler, Maltepe'deki Küçükyalı Su Ürünleri Kooperatifinin bulunduğu alandaki iskeleden "Temiz Tuzla" adlı araçla temizlik faaliyetlerine devam etti. Burada, deniz yüzeyinde bulunan poşet, pet şişe ve plastik bidonlar gibi atıklar toplandı.

Yerli ve Elektrikli Temizlik Aracı: Lautus

Tuzla'daki tersaneler bölgesinde, yerli üretim olan ve elektrikle çalışan "Lautus" isimli temizleme aracı devreye girdi. Güneş panelleri ile güçlenen bu araç, 6 saate kadar çalışabiliyor. İki pervanesi sayesinde rahatça dönebilme kapasitesine sahip olan "Lautus", yaklaşık 100 litre atık toplama hacmine sahip.

Gelecek Çalışmalar

TÜÇA, deniz kirliliğini azaltmaya yönelik temizleme çalışmalarını Türkiye'nin tüm sahillerinde sürdürmeyi hedefliyor, özellikle İstanbul'daki sahillerde yoğunlaşarak çevre koruma hedeflerine ulaşmaya çalışıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'da Karaköy, Maltepe ve Tuzla sahillerinde deniz yüzeyi temizleme çalışması gerçekleştirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'da Karaköy, Maltepe ve Tuzla sahillerinde deniz yüzeyi temizleme çalışması gerçekleştirdi.

Sonraki Haber