İstanbul'da Zabıta Ekiplerinden Sahte Parfüm Operasyonu

İBB Zabıta ekipleri, İstanbul'un turistik bölgelerinde 4 bin 555 sahte parfüm ele geçirdi.

İstanbul'da Zabıta Ekiplerinden Sahte Parfüm Operasyonu

İstanbul'da Sahte Parfüm Denetimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Dairesi Başkanlığı, son bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği denetimlerde 4 bin 555 sahte parfümü ele geçirdi. Bu denetimler özellikle kentin turistik ve tarihi noktalarında yoğunlaştı.

Yasal Süreç ve İdari Yaptırımlar

İBB'nin yaptığı açıklamada, denetimlerde sağlık sorunlarına yol açabilecek sahte ürünlerin ele alındığı belirtildi. 199 kişi hakkında toplamda 3 bin 752 idari ceza uygulandı. Ele geçirilen sahte parfümlerden 3 bin 141'i imha edilerek, 1414 parfüm için de imha süreci başlatıldı.

Turistleri Koruma Amaçlı Uygulama

Denetimlerde, dünyaca ünlü markaların taklit ambalajları ve sahte bandrollerle piyasaya sürülen parfüm ürünlerinin, turistleri ve yerli vatandaşları mağdur etme amacı taşıdığı tespit edildi. Bu nedenle, güvenilir ürün alımında dikkatli olunması vurgulandı. Açıklama ve Uyarılar

İBB, vatandaşlara TÜBİTAK tarafından geliştirilmiş olan "Ürün Takip Sistemi" uygulaması aracılığıyla satın aldıkları ürünlerin orijinalliğini kontrol etmeleri ve kaynağı belirsiz ürün satın almaktan kaçınmaları için uyarıda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerince son 1 yılda yapılan...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerince son 1 yılda yapılan denetimlerde, kentin turistik ve tarihi bölgelerinde satılan 4 bin 555 sahte parfüm ele geçirildi.