İstanbul'da Starbucks Önünde İsrail Karşıtı Protestolar Devam Ediyor

İstanbul'daki Starbucks şubelerinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen protestolar büyüyor.

İsrail'in Saldırılarına Karşı Yükselen Ses

İstanbul'un çeşitli bölgelerinde, Gazze Dayanışma Platformu öncülüğünde gerçekleşen protestolar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla devam ediyor. Protestocular, Starbucks şubelerinin önünde bir araya gelerek seslerini duyurdular.

Polis Güvenlik Önlemleri Alıyor

Avcılar, Kağıthane, Sultanbeyli ve Zeytinburnu’nda bulunan Starbucks şubeleri önünde düzenlenen eylemlere polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, "Siyonist sermayeleri ülkemizde istemiyoruz" ve "İnsanlık için küresel boykot" yazılı pankartlar taşıdı. Bunun yanında, "Gazze'de her 9 dakikada 1 çocuk ölüyor" ve "Filistin özgür olana kadar susmayacağız" gibi dikkat çekici dövizler açıldı.

Bir Çağrı ve Boykot Mesajı

Starbucks şubesinin önünde konuşma yapan Alperen Ocakları İlçe Başkanı Enes Doğan, İsrail'i destekleyen şirketlerden uzak durmanın önemine değindi. Doğan, "Haksızlığı karşı susan dilsiz şeytandır" diyerek, boykot çağrısını yineledi.

Farkındalık Yaratma Çabası

Kağıthane'de gerçekleştirilen protestoda grup üyeleri, içeri girerek müşterilere propaganda broşürü dağıttılar. Zeki Mecidiye, yaptığı basın açıklamasında, "Gazze'de her bir Müslüman, İsrail'e karşı basit bir tavır alamayan herkese beddua ediyor" diyerek destek olmadıkça bu durumu kabullenmemek gerektiğinin altını çizdi.

Protestolar sonrasında grup üyeleri dağıldı, ancak bunun önümüzdeki günlerde de devam edeceği bekleniyor.

Gazze Dayanışma Platformu üyeleri, İstanbul'daki Starbucks şubeleri önündeki İsrail karşıtı protestolarını sürdürdü.

Gazze Dayanışma Platformu üyeleri, İstanbul'daki Starbucks şubeleri önündeki İsrail karşıtı protestolarını sürdürdü.

Sonraki Haber