İspanya'da Filistin İçin Genel Grev Düzenlendi

Filistin'deki soykırıma karşı İspanya'da sendikalar, 24 saatlik genel grev gerçekleştiriyor.

İspanya'da Filistin İçin Genel Grev Düzenlendi

İspanya'da Genel Grev Çağrısı

İspanya, 200'den fazla sendika ve sivil toplum kuruluşunun (STK) çağrısıyla, "Filistin'deki soykırıma ve işgale karşı" başlığı altında 24 saatlik genel grev gerçekleştiriyor.

Başkentte ve Büyük Şehirlerde Gösteriler

Başkent Madrid, Barselona ve Bilbao gibi büyük şehirlerde düzenlenen gösterilerde üniversite öğrencileri de ders bırakma eylemleri yapacağını duyurdu.

Sendikaların Çağrısı

Bir yılı doldurmak üzere olan İsrail'in Gazze'deki saldırılarını artık "tahammül edilemez boyutta" olarak nitelendiren sendikalar, İspanya hükümetine acil bir çağrıda bulunarak, "İsrail'in etnik temizliğinin bir parçası olmaması için diplomatik, ticari ve askeri ilişkileri kesmesini" talep etti.

Genel Emek Konfederasyonu Açıklamaları

Genel Emek Konfederasyonu (CGT) Sosyal Faaliyetler Sekreteri Carmen Arnaiz, AA muhabirine verdiği demeçte, "İşçi sendikaları olarak en büyük eylemimiz genel grevdir ve bunu Filistinlilere destek için yaptık" dedi. "Bu eylem sembolik olsa da anlamı büyüktür" ifadesini kullandı.

İspanya'nın Mesajı

Arnaiz, "İspanya hükümetine ve tüm dünyaya vermek istediğimiz mesaj, İsrail ile ilişkileri derhal kesmektir. İsrail, uluslararası hukuku ihlal ediyor ve soykırım yapıyor. İlk adım, bu hükümet ile ilişkilerin kesilmesi olmalıdır" diyerek, silah ihracatının kontrol altına alınması gerektiğini vurguladı.

Eylemler ve Protestolar

"Filistin'e destek eylemlerinin dünya genelinde sürmesi gerektiğini" belirten Arnaiz, sivillerin öldürülmesinin normalleşmesini önlemenin önemine dikkat çekti.

Yasaklar ve Eleştiriler

Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya gibi ülkelerde Filistin yanlısı gösterilere yasak getirilmesini "faşizm" olarak tanımlayan Arnaiz, bu durumun Avrupa için büyük bir çelişki olduğunu belirtti. "Soykırıma karşı yapılacak bir gösteriyi yasaklamak son derece korkunçtur" diye ekledi.

İspanya'da 200'den fazla sendika ve sivil toplum kuruluşunun (STK) çağrısıyla, "Filistin'deki...

İspanya'da 200'den fazla sendika ve sivil toplum kuruluşunun (STK) çağrısıyla, "Filistin'deki soykırıma ve işgale karşı" başlığı altında 24 saatlik genel greve gidildi. Genel greve öncülük eden Genel Emek Konfederasyonunda (CGT) Sosyal Faaliyetler Sekreteri Carmen Arnaiz de AA muhabirine açıklama yaptı.