İslam Düşüncesi ile Çağdaş Çözümler: Erbaş'ın Mesajı

Diyanet Başkanı Erbaş, İslam'ın barış mesajını vurguladı ve çağın sorunlarına çözümleri sunduğu bir konferansa video mesaj yolladı.

İslam Düşüncesi ile Çağdaş Çözümler: Erbaş'ın Mesajı

Erbaş'tan Video Mesaj ile Katılım

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlığı tarafından düzenlenen "İslam Barış ve İyilik Dinidir" konferansı için video mesaj gönderdi.

İslam Düşüncesinin Önemine Değinildi

Erbaş, konuşmasında İslam düşüncesinden hareketle çağın sorunlarına çözümler geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. "İnanca, bilgiye, bilince ve güzel ahlaka dayalı bir hayat tasavvuru geliştirmeli ve onu tüm insanlığa önermeliyiz." ifadelerini kullandı.

Barış ve Huzur İçin Birliktelik Çağrısı

Konferansta tüm Müslümanların ortak mirası paylaşan bir toplum olduklarını belirten Erbaş, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti: "Birlik oluşturamadığımızda, siyasi ve ekonomik meydan okumalarla etkin şekilde yüzleşemiyoruz."

İslam Karşıtlığına Dikkat

Erbaş, İslam’a yönelik menfur saldırıların sadece Müslümanlar için değil, tüm insanlık için bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. "İslam'ın rahmet ikliminden uzak duranlar, insanlığın umudu olan bu inancın değerlerinden mahrum kalmaktadırlar." dedi.

İlerlemek İçin Ortak İrade Geliştirmeli

Özellikle İslam coğrafyasındaki şiddet ve terör sorunlarının çözümünde ortak bir irade geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Erbaş, "Huzurlu bir dünya için birliğimizi pekiştirmeliyiz." açıklamasında bulundu.

Alimlere Düşen Görev

Alimlerin, İslam’ın barış ve birlikte yaşama tecrübesini yeniden tesis etme konusundaki rolünün çok önemli olduğunun altını çizen Erbaş, "Kardeşlik bilincini diri tutmalı ve ortak çalışmalar yapmalıyız." dedi.

Sonuç olarak, Erbaş, İslam’ın çağdaş sorunlara yanıt verebilecek ilke ve değerleri ile barış dolu bir dünya kurmaya yönelik çözümler geliştirilmesini önerdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlığı tarafından...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlığı tarafından "İslam Barış ve İyilik Dinidir" başlığıyla düzenlenen konferansın açılışına video mesajla katıldı.