İSKİ, Ömerli Havzası'ndaki Kaçak Yapıları Yıktı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, Ömerli Havzası'ndaki 6 zararlı yapıyı yıkarak su kaynaklarını koruma çalışmalarını sürdürüyor.

İSKİ’den Önemli Adım

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Ömerli Havzası'nda çevre sağlığını korumak amacıyla 6 kaçak yapıyı yıktı.

Koruma Alanındaki Yapılar

İSKİ, 2560 sayılı İSKİ Kanunu'na dayanarak, havzanın kısa mesafeli koruma alanında bulunan toplam 17 kaçak yapıyı tespit etti. Yıkım işlemi öncesinde bu yapıların sahiplerine tebligat yapıldı.

İş Birliği ve Yıkım Süreci

Verilen süre zarfında, yap sahiplerinden 11’inin binası kendiliğinden kaldırılırken, kalan 6 yapının yıkımı İSKİ ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Su Kaynaklarının Korunması

Su kaynaklarının korunması için önemli olan alanlar, 300 metre mesafesinde "mutlak" ve 300 ile 1000 metre mesafesinde "kısa mesafe" olarak sınıflandırılmaktadır. Bu sınıflarda yer alan kaçak yapılar, öncelikli olarak yıkıma tabi tutulmaktadır.

Son Yıllardaki Yıkım İstatistikleri

Son 5 yılda, Avrupa ve Anadolu Yakası ile Melen Havzası'nda toplam 2820 kaçak yapının tespiti yapıldı. Bunlardan 1106'sı, İSKİ tarafından ortadan kaldırıldı. Daha önce Avrupa Yakası’nda 740, Anadolu Yakası’nda 358 ve Melen Havzası’nda ise 8 kaçak yapı yıkılmıştır.

Gelecek Çalışmalar

İSKİ, kaçak yapıların yıkımı ve su havzalarının kirliliğinin önlenmesine yönelik çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekipleri, Ömerli Havzası'nın kısa mesafeli koruma alanında yer alan 6 zararlı yapıyı yıktı.

Sonraki Haber