İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan TUSAŞ Terör Saldırısına İlişkin Açıklamalar

Bakan Yerlikaya, TUSAŞ'taki terör saldırısında yaşananları ve müdahale sürecini detaylandırdı.

İçişleri Bakanı'ndan Açıklamalar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan'daki yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına dair önemli bilgiler paylaştı.

Saldırıya İlk Müdahale

Bakan Yerlikaya, "Saldırıdan 14 dakika sonra 2 zırhlı araç ve 10 jandarmamız tarafından olaya ilk müdahale yapılmaya başlandı. Ayrıca, en kısa sürede 730 emniyet ve jandarma birimi olay yerine intikal etti," ifadelerini kullandı.

Yaralıların Durumu

Saldırı sonucunda 5 kişi şehit olurken, 22 kişi ise yaralandı. Yaralılardan 3'ü taburcu edilmiştir. Hâlâ tedavi altında olan 19 yaralıdan 11'i taburcu edildi. Ayrıca, 1 kişinin yoğun bakımda olduğu bilgisi verildi.

Olayın Detayları

Yerlikaya, saldırının saat 15.26'da başladığını, teröristlerin bir araçla TUSAŞ nizamiyesine geldiğini ve orada ateş açtığını aktardı. Özel güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan’ın olay sırasında cesaretle karşılık verdiği ve bir teröristi yaraladığı belirtildi.

Ayrıca, kadın teröristin kendisini patlatmadan önce yoğun miktarda plastik patlayıcı taşıdığını ifade etti.

Mücadele ve Teşekkür

Bakan, patlamadan 10 dakika sonra olay yerine jandarma özel harekat ekiplerinin intikal ettiğini, çatışmanın başlaması ile teröristin saklandığı yerden çıkışının engellendiğini söyledi. "Panikleyen terörist, yukarı katlara çıkarak orada kendisini imha etti," dedi.

Yerlikaya, "Bütün bu süreçte sağlık çalışanlarından güvenlik güçlerine kadar herkesin gösterdiği çabayı takdirle karşılıyorum. Bu mücadele, terörün sona ermesine kadar devam edecektir," diyerek tüm güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Terörle Mücadelede Kararlılık

Yerlikaya, terörle mücadelede kararlılığın vurgusunu yaparak, PKK/KCK terör örgütü mensubu Ramazan Aktaş'ın etkisiz hale getirildiği bilgisini de paylaştı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyonlarda 31 ilde 176 kişi gözaltına alındı.

Sonuç olarak, yerli savunma sanayinin önemine de değinen Yerlikaya, bu yıl 6.5 milyar doları aşan ihracat rakamına ulaşıldığını belirtti. Tüm bu gelişmeler ışığında, terörle mücadele kararlılığının devam edeceği mesajını verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısında yaralananları Bilkent Şehir Hastanesinde ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısında yaralananları Bilkent Şehir Hastanesinde ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sonraki Haber