Hisarcıklıoğlu'ndan AB'ye Vize Sorunu ve Ticaret Kotaları Üzerine Çağrı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AB ile Türkiye arasındaki vize sorunlarının acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Acil Vize Çözümü Çağrısı

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma İstişare Komitesi (KİK) Eş Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa'ya seyahatlerde yaşanan vize sorunlarının sosyal ve iktisadi ilişkileri olumsuz etkilediğini vurgulayarak, "Sorunun acilen çözülmesi gerekir." dedi.

Nevşehir'de Önemli Toplantı

Hisarcıklıoğlu, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen KİK 42. Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğin AB ile Türkiye arasındaki güçlü ortaklık bağlarını simgelediğini belirtti.

Ekonomik İlişkilerin Güçlenmesi

Yıl itibarıyla Türkiye'nin AB'nin beşinci büyük ticaret ortağı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Gümrük Birliği sayesinde iktisadi ilişkiler hız kesmedi. 2023 yılında Türkiye-AB mal ticareti hacmi 206 milyar avro, hizmet ticareti hacmi ise 35 milyar avrodur," şeklinde konuştu.

Kara Yolu Taşıma Kotaları Sorunu

Hisarcıklıoğlu, KİK'teki temsilcilerin vize sorunları yaşadığını belirterek, "Kara yolu taşıma kotaları yetersiz. Bu kotalar, malların teslimatını geciktiriyor ve maliyetleri artırıyor. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor," ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Coğrafi Önemi

Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Üyesi Veselin Mitov ise Türkiye'nin coğrafi konumunun önemli bir rol oynadığını ve gelecek dönemde göç, sosyal politikalar, girişimcilik, yapay zeka ve tarım gibi konulara odaklanacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya ayrıca AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski’nin de katıldığı belirtildi.

Türkiye-AB KİK 42. Toplantısı, Nevşehir'de Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Türkiye-AB KİK 42. Toplantısı, Nevşehir'de Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Sonraki Haber