Güney Afrikalı Aktivist Dr. Firoz Osman'dan İsrail'in Bölgesel Hedeflerine Dair Önemli Açıklamalar

Dr. Firoz Osman, İsrail'in bölgesel hakimiyet hedeflerini ve uluslararası tepkileri değerlendirdi.

İsrail'in Bölgesel Hakimiyet Arayışı

Güney Afrikalı yazar ve aktivist Dr. Firoz Osman, İsrail'in her zaman bölgesel hakimiyeti kazanma hedefinde olduğunu ifade ederek, "Siyonistlerin amacı yalnızca Filistin, Lübnan, Suriye ve Ürdün ile sınırlı değil; tüm bölgeyi kontrol altına almaktır" dedi.

Lübnan İşgali ve Uluslararası Tepkiler

Osman, İsrail'in geçmişte Lübnan’ı üç kez işgal ettiğini ve bu ülkeyi tamamen yerle bir ettiğini vurguladı. "İsrail, tüm bölgeyi hakimiyeti altına almak istiyor" şeklinde konuştu.

Filistin'in Tanınması ve Yükselen Destek

Recent bir değerlendirmede, Filistin'i tanıyan ülkelerin sayısının arttığını belirten Osman, bu gelişmeyi ABD ve İngiltere gibi Batılı güçlere karşı bir meydan okuma olarak nitelendirdi. Şu an itibarıyla 143'ten fazla ülkenin Filistin'i tanıdığını ifade etti.

Uluslararası Adalet ve Filistin Direnişi

Osman, Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail hakkında yürütülen soykırım davasının önemine dikkat çekerek, "Bu, İsrail’in eylemlerini ifşa etmek için tarihi bir adım" dedi. "Artık dünya, İsrail'in parya bir devlet olduğunu biliyor" şeklinde vurguladı.

Yeni Dünya Düzeni ve Arap Ülkeleri

7 Ekim tarihinin dünya düzenini değiştirdiğini belirten Osman, bu tarihin özellikle Arap ülkeleri ile İsrail arasındaki normalleşme sürecinin sorgulanmasına yol açtığını belirtti. Bu olayın, Batılı güçlerin Arap ülkeleri üzerindeki etkilerini gözler önüne serdiğini söyleyerek, Filistin direnişinin gücüne meydan okumakla başarıya ulaşabileceğine inandığını vurguladı.

Sonuç ve Çağrı

Dr. Osman, Siyonist yayılmacılığa karşı uluslararası toplumdan daha fazla çaba göstermesi konusunda bir çağrıda bulundu. Son gelişmelerin güç dengesinde bir değişime işaret edebileceğini ifade etti.

Merkezi Johannesburg'da bulunan savunuculuk grubu Media Review Network'ün Kurucu Üyesi Güney Afrikalı yazar ve aktivist Dr. Firoz Osman, İsrail'in Gazze'deki soykırımının birinci yılında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Merkezi Johannesburg'da bulunan savunuculuk grubu Media Review Network'ün Kurucu Üyesi Güney Afrikalı yazar ve aktivist Dr. Firoz Osman, İsrail'in Gazze'deki soykırımının birinci yılında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Sonraki Haber