Grand İsias Hotel Davası Devam Ediyor

Adıyaman'daki Grand İsias Hotel davasında sanıkların ifadeleri ve müştekilerin talepleri gündemde.

Grand İsias Hotel Dava Süreci Devam Ediyor

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Grand İsias Hotel'e ilişkin açılan davada, 72 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili yargılama sürüyor. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada, 3'ü tutuklu toplam 11 sanığın durumu ele alındı.

Sanıklar ve Müştekilerin İfadeleri

Tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkemede, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, yaşamını yitiren sporcuların aileleri ve taraf avukatları da yer aldı.

Ahmet Bozkurt duruşmada, 21 aydır tutuklu olduğunu belirterek, depremde 300'den fazla akrabasını kaybettiğini ve cezaevinde ağır şartlar yaşadığını ifade etti. Bozkurt, "İşlerimizi, sağlığımızı kaybettik. Tahliyemi istiyorum, bu olayda suçumuz eksiğimiz yok. Bu tamamen doğal bir afet." dedi.

Tutuklu sanık Mehmet Fatih Bozkurt ise suçlamaları reddederek tahliye talebinde bulundu. Mimar Erdem Yıldız da evraklardaki imzaların eksik olduğunu, kendisine ait olduğu iddia edilen imzanın da kendisine ait olmadığını belirterek tahliye istedi.

Müştekilerin Talepleri ve Duruşma Gerginliği

Müştekiler ise adalet talep ederken, duruşma savcısı bilirkişi raporunun beklenmesini ve sanıkların mevcut halleriyle tutukluluğunun devam etmesini istedi. Duruşma başkanının sanık avukatları ile müştekiler arasında yaşanan gerginlik sonrası, taşkınlık çıkaranların adliye salonundan çıkarılmasını istemesi duruşmada gerilimi artırdı. Tartışmanın sürmesi üzerine ise duruşmaya ara verildi.

Adliye önünde fenalık geçiren bir müştekiye, orada bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti.

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan ve 72 kişinin hayatını kaybettiği Grand İsias Hotel'e ilişkin 3'ü tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan ve 72 kişinin hayatını kaybettiği Grand İsias Hotel'e ilişkin 3'ü tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sonraki Haber