FIG Başkanı Watanabe: Türk Cimnastiği Gelecekte Daha Fazla Başarı Edecek

FIG Başkanı Morinari Watanabe, Türk cimnastiğinin potansiyelini vurgulayarak daha fazla başarı için umutlu olduğunu söyledi.

FIG Başkanı Watanabe: Türk Cimnastiği Gelecekte Daha Fazla Başarı Edecek

Watanabe, Türk Cimnastiğine Güveniyor

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, Türk cimnastiğinin gelecekte büyük başarılara imza atacağına dair inancını dile getirdi.

Gelişim Süreci ve Potansiyel

Muhammed Boztepe'nin haberine göre, Watanabe, Ankara'da düzenlenen çeşitli programlar sırasında yaptığı açıklamalarda, "İlerleyen süreçte Türk cimnastiği, gelişmeye ve daha çok başarı elde etmeye devam edecek. O potansiyel Türkiye'de her zaman olmuştur" dedi.

Suat Çelen ile İşbirliği

Watanabe, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen'in liderliğinde Türk cimnastiğinin önemli bir gelişim kaydettiğini belirtti. "Suat Çelen'i başkan olduğundan beri takip ediyorum. Türk cimnastiği sıkı çalışmalar sonucunda dünyanın en iyileri arasına girdi" diye ekledi.

2028 Olimpiyatları ve Hedefler

2028 Los Angeles Olimpiyatları hakkında da konuşan Watanabe, "Türkiye'nin özellikle ritmik ve trampolin branşlarında daha fazla başarı elde edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Kayıtlı Ülke Sayısı Artmalı

Cimnastikte dünya genelinde daha fazla ülkenin yer alması gerektiğine vurgu yapan Watanabe, "Göreve başladığımda 160 civarında ülke vardı. Hedefim bu sayıyı 200'e çıkarmak. Cimnastik, olimpiyatlardaki üç ana branştan biri ve bu sporu daha da geliştirmek için çalışacağız" şeklinde konuştu.

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, çeşitli programlar için...

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, çeşitli programlar için geldiği Ankara'da, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Watanabe, Türk cimnastiğinin çok daha iyi seviyelere gelecek potansiyele sahip olduğunu kaydetti.