Fethiye'de 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Coşkuyla Devam Ediyor

Fethiye'deki 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, heyecan verici etkinliklerle sürmekte.

Fethiye'de 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Coşkuyla Devam Ediyor

Fethiye'de Hava Oyunları Festivali

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, ikinci gün etkinlikleriyle devam ediyor. Fethiye Belediyesinin öncülüğünde ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleşen festivalde, katılımcılar akrobasi ve tandem yamaç paraşütü atlayışları gerçekleştirme fırsatı buldu.

Belediye Başkanı Karaca'nın Tandem Atlayışı

Etkinlikler çerçevesinde, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, tanınmış yamaç paraşütü pilotu Abdullah Yıldız ile birlikte Babadağ 1700 pistinden tandem atlayış yaptı. İkili, yaklaşık 45 dakikalık bir uçuşun ardından, Belcekız sahiline iniş yaparak Türk bayrağı açtı.

Karaca, gerçekleştirilen uçuşun, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısında şehit olanlar için yapıldığını belirtti. Ayrıca, Fethiye'nin tanıtımını sağlamak amacıyla festivalin 24 yıldır devam ettiğini vurguladı: "Fethiye gerçekten çok özel bir yer. Dünyanın en güzel uçuş pistlerinden biri olan Babadağ'dan uçmak, insanlara apayrı bir heyecan veriyor. Yukarıdan Ölüdeniz'in tüm güzelliklerini görmek herkese nasip olmaz."

Pilottan Güvenlik Mesajı

Festivalde yer alan yamaç paraşütü pilotu Oğulcan Geldikaya, 10 yıldır bu sporla uğraştığını belirtirken, yamaç paraşütünün kurallara uyulduğu sürece tehlikeli bir spor olmadığını ifade etti.

Bu heyecan verici festival, 27 Ekim tarihinde sona erecek.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali ikinci gün etkinlikleriyle sürdü. Festival kapsamında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca (fotoğrafta) da yamaç paraşütü pilotu Abdullah Yıldız ile Babadağ 1700 pistinden tandem atlayış yaptı. Karaca, gazetecilere açıklama yaptı.