Fethiye'de 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Başladı

Fethiye'de düzenlenen 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, 34 ülkeden katılımcılarla başladı.

Fethiye'de 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Başladı

24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Fethiye'de Başladı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, pek çok katılımcının ilgisini çekiyor.

Festivalin Organizasyonu

Fethiye Belediyesi öncülüğünde ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen festival, Belcekız Sahili'nde yapılan açılış töreniyle başladı. Organizasyona, 34 ülkeden yaklaşık 500 yamaç paraşütçüsü ve dünyanın en iyi akrobasi sporcuları katıldı.

Belediye Başkanı'nın Açıklamaları

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, açılış töreninde festivalin geleneksel bir etkinlik haline geldiğini ve birçok etkileyici gösterinin sahneleneceğini belirtti.

Katılım ve Etkinlikler

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın Başkanı Osman Çıralı, bu yılın başından itibaren 115 bin 916 tandem ve 51 bin 985 single yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirildiğini vurguladı. Toplamda 167 bin 901 kişi bu keyifli deneyimi yaşadı.

Günün Etkinlikleri

Festival dahilinde, Beşkaza Meydanı'nda Türk Hava Kurumu'na ait sıcak hava balonu öğrencilerle birlikte uçuşlar gerçekleştirdi. Ayrıca, meydanda ve Ölüdeniz'de paramotor ekiplerinin gösterileri düzenlendi.

Protokol ve Katılımcılar

Festivale, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali gerçekleştirildi. Festival kapsamında Beşkaza Meydanı'nda Türk Hava Kurumu'na ait sıcak hava bolunu öğrencilerle uçuş yaptı. Meydanda ve Ölüdeniz'de de paramotor ekibi gösteri sundu.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali gerçekleştiriliyor. Fethiye Belediyesinin öncülüğünde ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen festivalin açılış töreni, Belcekız Sahili'nde yapıldı. Törende, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, konuşma yaptı.