Fatih'te İnşaat Kazısı Sonrası Bina Boşaltıldı

Fatih'teki bir inşaatın temel kazısı sırasında hasar gören 5 katlı bina tedbir amaçlı tahliye edildi.

Fatih'te İnşaat Kazısı Panik Yarattı

İstanbul'un Fatih ilçesinde, Akşemsettin Mahallesi'nde bulunan bir inşaatta yapılan temel kazısı, yanındaki 5 katlı apartmanın yapısında hasara yol açtı. Olayın ardından bina sakinleri, güvenlik tedbirleri kapsamında evlerinden tahliye edildi.

Olayın Gelişimi

Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, inşaat alanında gerçekleştirilen kazı sırasında, komşu bina duvarlarında çatlaklar ve kısmi çökme oluştu. Durumun fark edilmesi üzerine, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), itfaiye ve polis ekipleri hızlıca olay yerine intikal etti.

İncelemeler Devam Ediyor

Yeşil alanın güvenliğinin sağlanmasının ardından, ekipler yaptıkları incelemelerde 5 katlı apartmanın bodrum katında ve kolonlarında çatlaklar tespit etti. Ayrıca, hasar gören binanın bitişiğindeki diğer apartmanın da etkilenip etkilenmediği yönünde araştırmalar başlatıldı.

Bina Sakinlerinin Şikayeti

Bina sakinlerinden Müesser Yılmaz, inşaatın yaklaşık 1 yıl önce başladığını ve müteahhitin kendilerini dikkate almadığını belirtti. Yaşadıkları süreci anlatan Yılmaz, "İş makinesi çalışırken iki binanın arasından taşlar dökülüyordu. Ama müteahhit, 'senin evinde bir şey yok' dedi. Şimdi ev arıyoruz," şeklinde endişelerini dile getirdi.

Yılmaz, yaşanan olaylardan sonra, "Bizim ve yan binanın yapısı, eski olduğu için temeller de zayıf. Defalarca uyardık ama bizi dinlemediler. 6 metre derinliğe inerek temel kazılması yapılmıştı," diye sözlerine ekledi. Şu anda evlerini boşaltan sakinler, eşyalarının evde olmasına rağmen dışarıda bulunmaktalar.

Fatih'te bir inşaatın temel kazısı sırasında hasar gören 5 katlı bina tedbir amaçlı boşaltıldı.

Sonraki Haber