Fatih Çintimar, 11 Yıllık Federasyon Başkanlığını Değerlendirdi

Fatih Çintimar, Türkiye Atletizm Federasyonu'ndaki 11 yılını başarıları ve gelecek hedefleri ile anlattı.

Fatih Çintimar, Atletizm Federasyonu'ndaki 11 Yılını Anlattı

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 11 yıllık başkanlık döneminde kazandıkları başarıları ve geleceğe dair hedeflerini paylaştı. Çintimar, "Ciddi bir altyapıyla federasyonu bırakmış olacağız. Bayrağı aldığımız yerden bugüne kadar başarıyla taşıdık." dedi.

Başkanlık Dönemi ve Genel Kurul

Çintimar, 31 Ekim'de yapılacak 6. Olağan Genel Kurulda kendi isteğiyle başkanlık adaylığını sona erdireceğini belirtti. 2013 yılında göreve başladığında Türk atletizminin doping sorunuyla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Çintimar, "O süreç içerisinde Türkiye, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden ceza almak üzereydi. Yoğun ve kararlı duruşumuz sayesinde bugün bu seviyeye ulaştık." şeklinde konuştu.

Genç Sporcular ve Olimpiyat Hedefleri

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılacak sporcuların büyük bir kısmının altyapıdan yetiştiğini aktaran Çintimar, "Bu sporcularımız, 2028 ve 2032 olimpiyatlarında yarışabilecek kapasitede." ifadelerini kullandı.

Kazanan Madalyalar ve Başarılar

Çintimar, son 11 yıl içinde kazanılan madalyaların, Türk atletizminin 87 yıllık tarihinde kazanılan madalyalardan kat kat fazla olduğunu vurgulayarak, "2013 yılına kadar gençlerde bir tane dünya şampiyonumuz varken, bugün 4 şampiyonumuz var." dedi. Ayrıca, 2013 sonrası Avrupa madalyalarının %300 arttığını belirtti.

Çintimar’ın İyi Ki ve Keşke’leri

Başkanlık dönemi boyunca birçok "ilk" yaşandığını belirten Çintimar, "İyi ki bu kadar çalışmışız. Ancak bazı sporcularımı daha çok zorlayabilseydim, belki madalya alabilirlerdi diye düşünmeden edemiyorum." dedi.

Engelli Bireylere Yönelik Vurgu

Engelli bireylerin de atletizmde başarılı olabileceğini ifade eden Çintimar, ailelerine seslenerek çocuklarını sahalara götürmeleri gerektiğini önerdi. "Yeni sporcuların alanda olmasını istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Teşekkür Mesajı

Fatih Çintimar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve destek veren tüm kulüplere teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, federasyona başkanlık yaptığı 11 yılı AA muhabirine değerlendirdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, federasyona başkanlık yaptığı 11 yılı AA muhabirine değerlendirdi.

Sonraki Haber