Eskişehir'de 'Türkiye'nin Huzuru' Toplantısı: Suç Oranlarında Düşüş

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Eskişehir'de suç oranlarındaki düşüşü açıkladı ve güvenlik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Eskişehir'de 'Türkiye'nin Huzuru' Toplantısı: Suç Oranlarında Düşüş

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın Eskişehir Ziyareti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Eskişehir'de gerçekleştirilen 'Türkiye'nin Huzuru Toplantısı''nda önemli açıklamalarda bulundu.

Suç Oranlarında Düşüş

Toplantıda yer alan verilere göre, 1 Ocak-30 Eylül tarihleri arasında Türkiye'de mal varlığına karşı yapılan suçların, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %30 oranında düştüğünü belirten Yerlikaya, kişilere karşı işlenen suçların da %4 azaldığını ifade etti.

Eskişehir Özelinde Rakamlar

Yerlikaya, Eskişehir'de de benzer bir düşüş yaşandığını, kişilere karşı işlenen 10 önemli suçta olay sayısının Türkiye genelinde %3.6, Eskişehir'de ise %7.2 oranında azaldığını belirtti. “İçişleri Bakanlığı olarak görevlerimiz önlemek, yakalamak ve adalete teslim etmek.” diyen Bakan, suç aydınlatılma oranının Türkiye genelinde %97.7, Eskişehir'de ise %94.2 olduğunu paylaştı.

Hırsızlık Suçlarındaki Düşüş

Evden, oto ve motosikletlerden yapılan hırsızlıklar arasında önemli oranlarda azalmalar gerçekleşti. Ev hırsızlıkları %65, oto hırsızlıkları %29.9, ve motosiklet hırsızlıkları %67 oranında düştü. Yerlikaya, “2023'ün ilk 9 ayında hırsızlık olayları olarak iki olaydan birini 1'e indirdik.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Yakalanan Suçlular

9 aylık süreç içinde Eskişehir'de 1929 kişinin adalete teslim edildiğini belirten Bakan Yerlikaya, “331’inin hırsızlık, 53’ünün cinsel suçlardan” olduğunu ifade etti. Bakan, geçtiğimiz gün Türkiye genelinde 820 hapis yakalaması yapıldığını aktardı.

Göçmen Kaçakçılığına Karşı Mücadele

Göçmen kaçakçılığı konusunda, “3 mobil göç aracımız uygulama yapıyor.” diyen Bakan, bu araçların etkin bir şekilde çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Uyuşturucu ile Mücadele

Yerlikaya, “4 Haziran 2023'ten itibaren kilogram bazında 166.5 ton uyuşturucu ele geçirildi.” açıklamasında bulundu. Ayrıca, bu süreçte 45,296 kişinin tutuklandığının altını çizdi.

Siber Suçlar ile Topyekün Mücadele

Sosyal medya ve siber alanlardaki suçlarla mücadele için 81 ilde devreye alınan siber birimlerin, 7/24 çalıştığına dikkat çeken Yerlikaya, “Siber dünyada da devlet millet iş birliği ile çok daha güçlü bir şekilde mücadele etmeliyiz.” dedi.

Katılım ve Destek

Bakan Yerlikaya'nın konuşmalarının ardından toplantıya Emniyet Genel Müdürü ve diğer yetkililer de katıldı. Yerlikaya, toplantının ardından Eskişehir Valiliğini ziyarette bulunarak bilgi aldı ve esnaf ile görüştü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Eskişehir'de, Kıbrıs...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Eskişehir'de, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Eskişehir'de, Kıbrıs...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Eskişehir'de, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.