Erzurum Coğrafi İşaretli Ürünleriyle Türkiye Üçüncüsü

Erzurum, coğrafi işaretli 58 ürünüyle Türkiye'de üçüncü sıraya yükseldi. ETB, tanıtım çalışmalarını sürdürüyor.

Erzurum Coğrafi İşaretli Ürünleriyle Türkiye Üçüncüsü

Erzurum, Coğrafi İşaretli Ürünleriyle Öne Çıkıyor

Erzurum, coğrafi işaretli 58 ürünü ile Türkiye genelinde üçüncü sırada yer aldı. Erzurum Ticaret Borsası'ndan (ETB) yapılan açıklamaya göre, kentteki yöresel ve kültürel değerlerin markalaşmasına yönelik yoğun çalışmalar sürüyor.

Rekor Başvurularla Öne Çıkma Çabası

ETB, yalnızca bir yıl içinde 50 coğrafi işaretli ürün için başvuruda bulunarak önemli bir rekora imza attı. Şu an itibariyle toplamda 46'sı ETB bünyesinde olmak üzere, 58 coğrafi işaretli ürün bulunuyor.

ETB Başkanı Hakan Oral, yürütülen projelerin meyvelerini toplamaya başladıklarını ifade ederek, "Türkiye sıralamasında şu an üçüncüyüz. Erzurum'un meşhur ürünlerini ilçe ilçe, köy köy tespit ederken, bu ürünlerin tarihini belgeleyip Türk Marka ve Tescil Kurumuna başvuruyoruz," dedi.

Gastronomi Kenti Olma Hedefi

Oral, Erzurum'un mutfak kültürünü yurt içi ve yurt dışında tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, "Yaptığımız bu çalışmalarla, şehrimizi gastronomi kenti haline getirmeyi amaçlıyoruz," diye konuştu.

Avrupa Birliği Başvuruları

ETB, "Erzurum Su Böreği", "Erzurum Civil Peyniri" ve "Erzurum Göğermiş Peyniri" için yaptığı Avrupa Birliği başvurularının olumlu sonuçlanmasını bekliyor.

Erzurum'un, coğrafi işaretli 58 ürünüyle Türkiye'de 3'üncü sırada olduğu bildirildi. Erzurum...

Erzurum'un, coğrafi işaretli 58 ürünüyle Türkiye'de 3'üncü sırada olduğu bildirildi. Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, konuyla ilgili açıklama yaptı.