Edirne'de 15. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı Gerçekleşti

Edirne'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için düzenlenen bisiklet yarışı çekişmeli anlara sahne oldu.

Edirne'de 15. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı

Edirne, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 15. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı'na ev sahipliği yaptı. Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlik, farklı kategorilerde 141 sporcu katılımıyla gerçekleştirildi.

Yarışın Başlangıcı ve Parkur

İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak'ın start vermesiyle birlikte, Şevki Arman Caddesi'nden başlayan 68,5 kilometrelik yarış, aynı noktada sona erdi.

Kategoriler ve Dereceler

Yarışın genel klasmanda ve büyük erkekler kategorisinde en iyi dereceyi 1 saat 42 dakika 00 saniye ile Burak Abay elde etti. Arda Tekirdağ ikinci ve Muhammet Erkan üçüncü olarak sıralandı. Master erkekler kategorisinde Gökhan Uzuntaş birinci, Murat Uslu ikinci, Yunus Özdemir ise üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ise Aylin Yüce birinci, Buse Özlem ikinci, Buket Demirci ise üçüncü sırada yer aldı.

Ödül Töreni ve Açıklamalar

Dereceye giren sporculara ödüllerini Vali Yardımcısı Ercan Çiçek ve diğer protokol üyeleri takdim etti. Türkiye Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Utku Zorlutuna, organizasyon hakkında yaptığı açıklamada, ulusal ve uluslararası sporcuların katılımıyla keyifli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Zorlutuna, "Hava koşulları uygundu ve yarış sorunsuz bir şekilde tamamlandı" ifadelerini kullandı.

Yarışın Birincisinden Mesaj

Birinci gelen Burak Abay, "Bu güzel parkurda yarışmak ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla birinci olmak büyük bir gurur kaynağı. Bayramımız kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Bu yılki yarış, sporun dostluk ve bir araya gelmenin önemini bir kez daha vurguladı.

Edirne'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 15. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı düzenlendi. Büyük erkeklerde Burak Abay birinci (ortada), Arda Tekirdağ ikinci (solda), Muhammet Erkan (sağda) üçüncü oldu.

Edirne'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 15. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı düzenlendi. Büyük erkeklerde Burak Abay birinci (ortada), Arda Tekirdağ ikinci (solda), Muhammet Erkan (sağda) üçüncü oldu.

Sonraki Haber