E-Ticaret ve Perakende Zirvesi'nde Yeni Fırsatlar

E-Ticaret ve Perakende Zirvesi, sektörün geleceği ve yenilikçi işbirlikleri üzerine yoğunlaşarak önemli görüşlere ev sahipliği yaptı.

E-Ticaret ve Perakende Zirvesi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, e-ticaretin geniş ekosistemine dikkat çekerek, "E-ticaret, uluslararası yatırımda ve teknoloji girişimlerinde belirleyici bir faktör haline geldi" dedi.

Zirve Detayları

TürkMedya tarafından düzenlenen Zirve, İstanbul Finans Ofisi Ziraat Kuleleri Oditoryumu'nda gerçekleştirildi ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat da etkinliğe katıldı.

Dönüşüm ve Yenilikçilik

Dağlıoğlu, günümüzün değişen tedarik zincirleri ile e-ticarette yeni fırsatlar oluşturulduğunu belirterek, "Önemli bir e-ticaret platformuna 1,1 milyar dolarlık uluslararası yatırım planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Halkbank'ın Rolü

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ise Türkiye'nin e-ticaret alanındaki güçlü potansiyelini vurgulayarak, Alibaba Group ile yapılan işbirliğinin KOBİ'lere ihracat fırsatları sunacağını kaydetti. Arslan, "KOBİ'lerimiz, bu işbirliği sayesinde 200'den fazla ülkeye ulaşabilecek" dedi.

İnovasyon ve Kadın Girişimciler

Arslan, inovatif çalışmalara devam ettiklerini vurgularken, 2021 yılında 234 bin kadın girişimciye finansman sağladıklarını dile getirdi. Perakende sektörü Türkiye ekonomisi için önemli bir yere sahip.

Geleceğe Yönelik Paneller

Zirve çerçevesinde "Türkiye'de E-Ticaret ve Perakendenin Geleceği" konulu bir panel de düzenlendi ve sektörün büyüme potansiyeli üzerine tartışmalara ev sahipliği yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, İstanbul Finans Ofisi Ziraat Kuleleri Oditoryumu'nda düzenlenen E-Ticaret ve Perakende Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, İstanbul Finans Ofisi Ziraat Kuleleri Oditoryumu'nda düzenlenen E-Ticaret ve Perakende Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı.

Sonraki Haber