Düsseldorf'ta Türk Akademisyenler ve Öğrenciler Bir Araya Geldi

Almanya'da Türk akademisyenler ve öğrenciler, yeni akademik yıl resepsiyonunda bir araya gelerek dayanışma ruhu oluşturdu.

Düsseldorf'ta Türk Akademisyenler ve Öğrenciler Bir Araya Geldi

Düsseldorf'ta Yeni Akademik Yıl Resepsiyonu

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde, 2023-2024 akademik yılı için bir resepsiyon düzenlendi. Farklı şehirlerden gelen Türk akademisyenler, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri, Erasmus programı katılımcıları, stajyerler, iş insanları ve dernek temsilcileri etkinlikte bir araya gelerek kaynaştı.

Başkonsolosluk Ev Sahipliği Yaptı

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul ve Eğitim Ataşesi Gamze Bozgöz öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Türk akademisyenlerin yanı sıra birçok Alman akademisyen de katılımcı oldu.

Ağ Oluşturma ve Dayanışma Vurgusu

Başkonsolos İzbul, konuşmasında bu etkinlik sayesinde öğrencilerin birbirleriyle ve mentörlerle bağlantı kurarak akademik kariyerleri için önemli bir ağ oluşturabileceklerini belirtti.

Eğitim Ataşesi Bozgöz ise, “Bölgemizde ilk defa düzenlenen bu etkinlik, Türk öğrencilerin yurt dışında eğitim alarak kendilerini daha güçlü hissetmelerini sağlamakta; Türkiye ile bağlarını güçlendirerek edindikleri bilgi ve birikimi ülkemize kazandırmaları açısından çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Başarı İçin Çalışkanlık Mesajı

Bielefeld Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yüksel Ekinci, Almanya'da eğitim almanın zorluklarına değinerek, yılgınlığa düşmemek gerektiğini ve daha fazla çalışarak başarıya ulaşmanın mümkün olduğunu vurguladı.

Müzik Dinletisi ile Resepsiyon Renklendi

Program sonunda Köln Müzik ve Dans Yüksekokulu öğrencileri Gökçe Çatakoğlu ve Jack Wales, gitar ve keman ile bir müzik dinletisi gerçekleştirerek etkinliğe renk kattı.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen yeni akademik yıl resepsiyonunda Almanya'nın farklı...

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen yeni akademik yıl resepsiyonunda Almanya'nın farklı kentlerinden Türk akademisyenler, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri, Erasmus programı öğrencilerinin yanı sıra stajyerler, iş insanları ve dernek temsilcileri bir araya geldi. Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul ve Eğitim Ataşesi Gamze Bozgöz ev sahipliğinde Başkonsoloslukta düzenlenen resepsiyona Türk akademisyenlerin yanı sıra Alman akademisyenler de ilgi gösterdi.