Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Bahreyn'in başkenti Manama'da 71 ülkeden 3 bin 687 sporcunun katılacağı Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları başlıyor.

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn'in başkenti Manama'da başlayacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre, yarın gerçekleştirilecek olan resmi açılış töreninin ardından etkinlik, 31 Ekim tarihinde sona erecek.

Oyunların Detayları

Bu yıl 26 branşta düzenlenmesi planlanan organizasyona, toplamda 71 ülkeden 3 bin 687 sporcu katılım gösterecek. Türkiye'yi temsil edecek olan sporcular ise, 2023-2024 eğitim öğretim yılı okul sporlarında elde ettikleri başarılar sayesinde seçilmektedir.

Milli Sporculara Destek Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bahreyn'de düzenlenecek olan Oyunlar öncesinde milli sporculara başarılar dileyerek, "Sporcularımızın bizleri gururlandıracak sonuçlar alacağına yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Spora Yönelik Eğitim Vurgusu

Bakan Bak, Bakanlık bünyesindeki Okul Sporları Daire Başkanlığı'nın rolüne de değinerek, "Spor, okul hayatıyla paralel ilerlemelidir. Disiplinli ve çalışkan çocuklar, derslerinde daha başarılı olmaktadırlar." dedi. Ayrıca, 81 ilde çocukların spor kültürünü benimsemeleri için yapılan çalışmalara da vurgu yaparak, özelikle 77 spor branşında öğrencilerin bir araya getirilmesinin büyük bir emek gerektirdiğini belirtti.

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılacak. Organizasyonda mücadele...

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılacak. Organizasyonda mücadele edecek milli sporcular, bu ülkeye gitti.