Diyarbakır Tavşantepe İlkokuluna Psikososyal Destek

MEB, Diyarbakır'da yaşanan trajedinin ardından Tavşantepe İlkokulundaki öğrencilere psikososyal destek sağladı.

MEB'den Psikososyal Destek Adımı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Diyarbakır'daki Tavşantepe İlkokulu'nu etkileyen trajik olayın ardından, okuldaki öğrencilere ve öğretmenlere psikososyal destek sağladı.

Psikososyal Müdahale Faaliyetleri Başladı

Bakanlık, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar öncülüğünde, yaklaşık bir hafta süren destek programları düzenledi. Yapılan açıklamada, kayıpların arka planındaki süreçten olumsuz etkilenen öğretmenlerin duygu ve düşüncelerini paylaşmalarının önemine vurgu yapıldı.

Öğrencilerin İhtiyaçları Belirlendi

Etkinlikler kapsamında, öğrencilerin fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarının belirlenmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapıldı. Psikososyal destek kapsamında;

  • Öğrencilerle psikolojik ilk yardım çalışması gerçekleştirildi.
  • Öğretmenlere, zorlayıcı yaşam olayları sonrasında ortaya çıkabilecek tepkilerle ilgili bilgi verildi.
  • Psikoeğitim çalışmalarıyla zorlu olayların etkileri üzerine farkındalık yaratıldı.

Destek Süreklilik Gösterecek

Okulun ebeveynleri için de destek materyalleri dağıtıldı. Öğrencilere dağıtılan psikososyal kit ile başa çıkma becerilerinin geliştirilmesi hedeflendi. MEB, Tavşantepe İlkokulu'ndaki süreçte, öğrencilerin üstün yararını gözeterek her türlü desteği sunmayı sürdüreceğini belirtti.

Bakanlık ayrıca, ilerleyen haftalarda yapılan bu psikososyal müdahalelerin devam edeceğini ve tüm paydaşlarla birlikte öğrencilerin iyilik hallerinin artırılması için çalışmalara devam edeceklerini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın okuduğu Tavşantepe İlkokulundaki öğretmen ve öğrencilere psikososyal destek sağlandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın okuduğu Tavşantepe İlkokulundaki öğretmen ve öğrencilere psikososyal destek sağlandı.

Sonraki Haber