Diyarbakır'da Sağlık Çalışanlarına Yönelik Saldırıya Tepki

Genç Sağlık Sendikası, Diyarbakır'daki sağlık çalışanlarına yönelik darbe olayıyla ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır'da Sağlık Çalışanlarına Yapılan Saldırıya Tepki

Genç Sağlık Sendikası, sağlık sektöründeki şiddet olaylarına bir yenisinin daha eklendiğini duyurdu. Sendikanın Üniversite Çalışanları Komisyonu Başkanı Ahmet Böçkün, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşanan darbe olayını kınadı.

Olayın Ayrıntıları

Böçkün, hastanede sabah 05.30 sularında, yaklaşık 8 aydır tedavi gören bir hastanın vefatının ardından hasta yakınlarının saldırısına uğrayan sağlık çalışanları hakkında bilgi verdi. İki hemşire, bir temizlik personeli ve bir güvenlik görevlisinin darbedildiğini belirtti.

Sağlık Çalışanlarının Durumu

Böçkün, sağlık çalışanlarının gösterdikleri özveri ve sorumlulukla görevlerini yerine getirmeye devam etmeye çalıştıklarını vurguladı. Ancak, bu tür olayların, çalışanların güvenliğini tehdit ettiğini ifade etti. Bu tür saldırıların son bulması için, yasa ve ceza sisteminin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çağrı ve Beklentiler

Ahmet Böçkün, sağlıkta şiddet olaylarının önlenmesi için cezaların caydırıcı olması gerektiğini ve bu konuda yetkililerin daha fazla duyarlılık göstermesini istedi.

Genç Sağlık Sendikası Üniversite Çalışanları Komisyon Başkanı Ahmet Böçkün, Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde bazı sağlık çalışanlarının hasta yakınları tarafından darbedilmesini kınadı. Olayın yaşandığı yere ait bir görsel paylaşıldı.

Sonraki Haber