Diyarbakır Barosu Narin Güran Soruşturmasına Müşteki Olarak Dahil Oldu

Diyarbakır Barosu, Narin Güran cinayeti ile ilgili davaya müşteki olarak katıldı, adalet talep etti. Baro başkanı açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Barosu Narin Güran Soruşturmasına Müşteki Olarak Dahil Oldu

Diyarbakır Baro Başkanı'ndan Narin Güran Açıklaması

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran’a yönelik yürütülen cinayet soruşturmasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Eren, baronun Narin Güran davasına müşteki olarak başvurduğunu duyurdu.

Narin Güran'ın Cansız Bedeni Bulundu

21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran, 8 Eylül tarihinde Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeniyle bulundu. Cinayet soruşturması, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen önemli bir dava olarak gündeme oturdu.

Diyarbakır Barosu Sürece Dahil Oldu

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, gazetecilere yaptığı açıklamada, Narin'in öldürülmesinin ülke genelinde büyük bir yankı uyandırdığını belirtti. Eren, ayrıca bu olayın benzer vakalar açısından bir milat olabileceğini ifade etti.

Eren, "Diyarbakır Barosu olarak sürecin başından itibaren çalışmalarımızı sürdürdük. Bugün Narin için adaletin sağlanması konusunda, faillerin hak ettikleri cezaya çarptırılması için müşteki sıfatı ile dosyaya resmen dahil olmak üzere başvuru yaptık,” dedi.

Müşteki Sıfatıyla Dava Sürecine Katılma

Baro Başkanı Eren, bütün aile bireylerinin şüpheli konumda olmaları nedeniyle müşteki sıfatıyla dava dosyasına dahil olamayacaklarını vurgulayarak, bu açıdan yazılı başvuruda bulunduklarını dile getirdi. Eren, "Diyarbakır Barosu, Narin'imizin müştekisi olarak dosyaya başvuru yaptı. Dava süreçlerinde biz buna katılma sıfatı diyoruz," şeklinde konuştu.

Narin Güran davasının, Diyarbakır Barosu için öncelikli konulardan biri olduğunu belirten Eren, tüm süreçlerin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran soruşturmasına ilişkin dosyaya müşteki olarak...

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran soruşturmasına ilişkin dosyaya müşteki olarak başvuru yaptıklarını açıkladı.