Derya Yanık'ın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Vurgusu

Derya Yanık, kadına yönelik şiddetle mücadelenin siyaset üstü bir mesele olduğunu vurguladı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'ndan Önemli Açıklamalar

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nu ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı gibi konuların siyaset üstü bir perspektif ile ele alınması gerektiğini ifade etti.

"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Toplumsal Farkındalık Ön Planda Olmalı"

Yanık, kadına yönelik şiddetle ilgili mevcut hukuki tedbirlerin yetersiz olduğunu dile getirerek, toplumda bu konularda farkındalığın artırılması gerektiğinin altını çizdi. "Kadına yönelik şiddet konusunda önleyici tedbirler ve toplumsal farkındalık oluşturmalıyız." dedi.

Yasal Düzenlemeler ve Eleştiriler

Yasal düzenlemeler hakkında da görüş bildiren Yanık, "İnfaz sistemiele ilgili eleştirileri mevcut yargı paketinde değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı. AK Parti'nin kadına yönelik şiddet konusundaki hassasiyetine dikkat çeken Yanık, "Bu konuda eleştirilecek en son irade AK Parti'dir." dedi.

Sanaldan Gerçeğe Uzanan Tehlikeler

Günümüz çocuklarının sanal dünyada sosyalleştiğine vurgu yapan Yanık, "Aileleri korumak ve güçlendirmek adına toplumsal bir tutum belirlemeden kadına yönelik suçlarla mücadele etmek zordur." diye ekledi.

İstanbul Sözleşmesi ve Kadına Yönelik Şiddet

Yanık, İstanbul Sözleşmesi'nin varlığına rağmen kadına yönelik şiddetin devam ettiğini belirterek, yasal düzenlemelerin bu paketin oluşturulması için kritik olduğunu ifade etti. "Düzenlemeler yaparak uyguladığımız tedbirleri gözden geçirmeliyiz." dedi.

Çocukların Korunması ve Aile Sorumluluğu

Çocukların istismara uğramasının en büyük sebebinin yakınları olduğunu belirten Yanık, ailelere kritik görevler düştüğünü dile getirdi. Geç kalmanın sorunları daha da büyütebileceğine dikkat çekti.

Küresel Tehditler ve Birleşmiş Milletler Sistemi

Yanık, İsrail'in insanlık dramına dönüştüğü durumlarla ilgili dünya gündemine dikkat çekerek, "Birleşmiş Milletler sistemi iflas etmiş durumda." ifadelerini kullandı. Yanık'a göre, bu sorun sadece bir bölgenin meselesi değil, küresel bir tehdit olarak ortaya çıkmaktadır.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık (sağda), Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nu ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık (sağda), Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nu ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sonraki Haber