DEM Partisi'nden Orta Doğu Açıklamaları

Tuncer Bakırhan, Kürt ve Türk ilişkilerinin demokrasi temelinde gelişmesi gerektiğini vurguladı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'dan Önemli Açıklamalar

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) 4. Olağan Genel Kongresi'nde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, tarihsel Kürt ve Türk ilişkilerinin daha demokratik bir zeminde gelişmesi gerektiğini belirtti. Bakırhan, "Tarihsel Kürt ve Türk ilişkilerinin demokratik bir zemine, anlayışa kavuşması gerektiğini belirtmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Orta Doğu’da Savaş ve Kaos

Bakırhan, Orta Doğu’da yaşanan savaşlar ve özellikle İsrail'in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamlar ile Gazze'nin işgali konularına dikkat çekti. "İsrail'in saldırıları Lübnan, Suriye ve İran’a sıçradı. Yarın neyle karşılaşacağımızı kestirmek zor. Belli ki Orta Doğu, çatışma ve kaos ikliminde devam edecek." ifadelerini kullandı.

Kürt Meselesinin Çözümü

Özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve yöneticilerinin çağrısını, çözülmeyen Kürt sorununa bağlayan Bakırhan, bu durumun çözülmesi gerekliliğinin altını çizdi. "Bu kriz ve kaostan çıkışın en önemli yolu, Kürt meselesinin demokratik yollarla çözülmesidir. Türk ve Kürtlerin birbirini sevmesi, haklarına saygı duyması farzdır." dedi.

Tarihsel İşbirlikleri ve Geçmişteki Örnekler

Bakırhan, Türk ve Kürt tarihsel işbirliklerinin Türkiye halklarına kazandırdığına dikkat çekerek, "Bu tarihsel Kürt ve Türk ilişkilerinin demokratik bir zemine, anlayışa kavuşması gerektiğini vurguluyoruz." diye ekledi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan (sol 4), TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nda yapılan Ezilenlerin Sosyalist Partisinin (ESP) 4. Olağan Genel Kongresi'ne katıldı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan (sol 4), TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nda yapılan Ezilenlerin Sosyalist Partisinin (ESP) 4. Olağan Genel Kongresi'ne katıldı.

Sonraki Haber