Cumhuriyetin 101. Yılında Aladağlar'a Tırmanış

Niğde'de 101 dağcı, Cumhuriyet'in 101. yılı kapsamında Aladağlar'da tırmanış düzenledi ve anlamlı etkinlikte buluştu.

Aladağlar'da Anlamlı Tırmanış

Niğde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 101. yılı dolayısıyla etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda, farklı şehirlerden gelen 101 dağcı, Aladağlar'daki Emler Zirvesi'ne tırmandı.

Kamp Hazırlıkları ve Tırmanış

Dağcılar, Sokullupınar Kamp Alanı'nda kamp kurdu ve sabah saat 04.00'te tırmanışlarına başladı. Öğle saatlerinde Emler Zirvesi'ne ulaşan grup, burada anlamlı bir tören düzenledi. Zirvede Türk bayrağını açarak saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşını okudular.

Vali Cahit Çelik'in Mesajı

Etkinliğin öncesinde açıklama yapan Vali Cahit Çelik, bu tırmanışın sadece bir dağcılık aktivitesi olmadığını, aynı zamanda Cumhuriyet'in güçlü temellerini ve aydınlık yarınlara olan inancı simgelediğini belirtti.

Aladağlar ve Cumhuriyet Değerleri

Çelik, Niğde'nin marka değeri olan Aladağlar'ın, Türkiye'nin eşsiz doğal güzelliklerini yansıtırken, Cumhuriyetin çağdaş ve güçlü yapısını da sembolize ettiğini vurguladı. "Bu dağa tırmanmak, Cumhuriyetimizin değerlerine olan bağlılığımızı ve ülkemizin geleceğine olan inancımızı daha da güçlendiriyor," şeklinde konuştu.

Dönüş Yolu

Zirvede bir süre dinlendikten sonra dağcılar, kamp alanına geri döndü ve etkinliği başarıyla tamamladı.

Niğde'de Cumhuriyet'in kuruluşunun 101. yılı dolayısıyla farklı illerden gelen 101 dağcı, Aladağlar'daki Emler Zirvesi'ne tırmandı.

Niğde'de Cumhuriyet'in kuruluşunun 101. yılı dolayısıyla farklı illerden gelen 101 dağcı, Aladağlar'daki Emler Zirvesi'ne tırmandı.

Sonraki Haber