Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Türk-Alman Üniversitesi'ndeki Açılış Konuşması

Fahrettin Altun, Türk-Alman Üniversitesi'nde belirsizlikler ve teröre karşı Türkiye'nin kararlı duruşunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'un Açılış Törenindeki Mesajları

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türk-Alman Üniversitesinin 2024-2025 akademik yıl açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Törende, TUSAŞ yerleşkesine yönelik terör saldırısını kınayarak, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını vurguladı.

Türkiye'nin Terörle Mücadelesi

Altun, konuşmasında, "Yıllarca Türkiye terörle dizayn edildi. Ancak artık Türkiye böyle bir ülke değil. Her ne olursa olsun biz teröre karşı çok kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

Konuşmasında terörün amacının korku yaymak olduğunu belirten Altun, "Terör propagandası, terörizmle mücadelede önemli bir engeldir" ifadesini kullandı. Ayrıca, medyanın terör eylemleri karşısında sorumlu davranması gerektiğinin altını çizdi.

Küresel Belirsizlik ve Adalet Krizi

Altun, Birleşmiş Milletler Küresel Eğilimler 2023 Raporu'na dikkat çekerek, gelir eşitsizliği, iklim krizi ve göç gibi konuların 2024 itibarıyla küresel eşitsizlikleri derinleştirdiğini belirtti. Bu bağlamda, kültürel alanda ırkçılık ve yabancı düşmanlığının arttığını ifade etti.

Belirsizliklerin uluslararası ilişkilerde doğrudan etkili olduğunu anlatan Altun, pandemi, Rusya-Ukrayna Savaşı ve diğer krizlerin bu belirsizlikleri artırdığını kaydetti. Ayrıca, hakikat krizinin de küresel adalet krizini derinleştirdiğine vurgu yaptı.

Dezenformasyon Sorunu

Altun, "Dezenformasyon artık yalnızca bireyleri değil, devletler arası ilişkileri de tehdit eden bir unsur haline geldi" şeklinde konuştu. Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Türkiye ziyaretinin ardından ortaya atılan yalan haberlere dikkat çekerek, bu tür dezenformatif içeriklerin diplomasi süreçlerine zarar verdiğini belirtti.

Türkiye'nin Dış Politikasındaki Rolü

Kamu ve vatandaş diplomasisinin önemine değinen Altun, Türkiye’nin dış politikada lider diplomasisinin kritik olduğunu ifade etti. Türkiye’nin çevresindeki istikrarı sağlama yönündeki çabaları, bölgesel barışın inşasında önemli bir katkı sunduğunu belirtti.

Altun, Türk-Alman Üniversitesinin akademik yılının hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,Türk-Alman Üniversitesinin 2024-2025 akademik yılı açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,Türk-Alman Üniversitesinin 2024-2025 akademik yılı açılış törenine katıldı.

Sonraki Haber