Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörle Mücadele Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tataristan dönüşünde terörle mücadelenin önemini ve gelişmeleri gazetecilere aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörle Mücadele Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörle Mücadele Vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan ziyaretinin ardından uçakta yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin geleceği için terörle mücadele konusundaki kararlılığını yineledi. "Aydınlık ve Güvenli Bir Türkiye Hedefimiz"

Erdoğan, "Terörün karanlık ve kanlı gölgesinin ülkemizin üzerinden tamamen çekildiği, aydınlık, huzurlu, güvenli bir Türkiye'yi inşa etme hedefimize mutlaka ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

TATARİSTAN'da BRICS Zirvesi'ne katılan Erdoğan, dönüş yolunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) yönelik terör saldırısını da değerlendirdi. Bu saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Erdoğan, "Alçak saldırıyı gerçekleştiren, biri kadın 2 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.” dedi. "TUSAŞ’a Yönelik Alçakça Saldırı"

Erdoğan ayrıca, "Türkiye'nin huzuru, güvenliği, savunması için çalışan TUSAŞ ailesine ve aziz milletimize geçmiş olsun diyorum. Terörle mücadelemizi tüm imkanlarımızla sürdüreceğiz." diyerek, saldırının cevabının verilmeye başlandığını açıkladı. BRICS Zirvesi’ne Katıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in davetiyle düzenlenen BRICS toplantısında, Erdoğan Orta Doğu’daki İsrail harekatına karşı Türkiye’nin tutumunu aktardı. Zirve sırasında birçok dünya lideriyle de görüşmeler gerçekleştirdiğini kaydetti. "Hedefimiz Terörsüz Bir Türkiye"

Bir gazetecinin, "Türkiye, terörle mücadelesinde büyük mesafe aldı. Bundan sonra terörle mücadele nasıl devam edecek?" sorusuna Erdoğan, "Terörle mücadeleden kesinlikle taviz vermemiz mümkün değil. Terörü kaynağında yok etme politikamızı devam ettireceğiz." yanıtını verdi.

Erdoğan, bu bağlamda Suriye’nin terör kaynağı olduğunu belirterek, "Biz orada gereğini yaparız. Hedefimiz tam bağımsız, bir, bütün ve müreffeh Türkiye'dir." dedi.

Sonuç Olarak

Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar, Türkiye’nin terörle mücadelesindeki kararlılığı ve uluslararası ilişkilere verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Rusya'ya bağlı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan’dan dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Uçakta, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz (ayakta sağ 3) de yer aldı.