Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'na İlişkin Sert Açıklamalar

Erdoğan, BM'de Netanyahu'nun yer almasını utanç olarak nitelendirerek uluslararası adaletsizliği eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'na İlişkin Sert Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi'nde Gazetecilere Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki Türkevi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmasını eleştirdi. Erdoğan, "Filistin'de soykırım yapmış bir suçlunun BM çatısı altında yer alabilmesi gerçekten bir utanç vesilesidir" dedi.

BM Temasları Üzerine Değerlendirmeler

Erdoğan, ABD ziyaretinin yoğun geçtiğini, BM Genel Kurulu’ndaki temsilleri sırasında insanlığın güvenliği için alınması gereken önlemleri vurguladığını belirtti. Gazze'deki insani krizin derinleştiğine dikkat çekerek, "İsrail'in bölgedeki saldırganlığı durmaksızın devam ediyor" ifadesini kullandı.

Ticaret Hedefleri ve Yatırım Fırsatları

Erdoğan, Türk-Amerikan iş ilişkilerine de değinerek, "Son iki yıldır Amerika, Türkiye için en fazla ihracat yaptığımız ikinci ülke konumunda. 100 milyar dolarlık ticaret hedefimize ulaşmak için kararlıyız" dedi.

BM Genel Kurulu'na Katılan Ülkeler ve Reform İhtiyacı

BM'nin yapısı üzerine yorum yapan Erdoğan, "BM, işlevselliğini yitirmiş durumda. Savaşları önleyemeyen, güçlü ülkelerin hakimiyetine boyun eğmiş bir yapı içinde" ifadelerini kullandı.

Lübnan'daki Durum ve İnsani Yardım Çağrısı

Son olarak Lübnan'daki insani duruma dikkat çeken Erdoğan, "Lübnan halkı büyük bir travma yaşıyor. Bu ülkeye yardım etmek için harekete geçmeliyiz" dedi. Herkesin bir planı olduğunu ancak Allah’ın da bir hesabı bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Türkevi'nde, açıklamalarda bulunduğu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Türkevi'nde, açıklamalarda bulunduğu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.