Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2024 Küresel İnovasyon Raporu Mesajı

Erdoğan, 2024 Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu Tanıtım Etkinliği'nde Türkiye'nin inovasyon hedeflerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnovasyon Alanındaki Hedefleri Paylaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küresel İnovasyon Göstergeleri 2024 Yılı Raporu Tanıtım Etkinliği'ne video mesaj gönderdi. Mesajında Türkiye'nin teknolojik gelişim hedeflerine dikkat çekti.

Milli Teknoloji Hamlesi ve 2053 Vizyonu

Erdoğan, "Milli Teknoloji Hamlesi yaklaşımımızda bugün ileri teknolojileri kendi imkanlarımızla geliştirip üretebilen bir noktaya ulaştık. 2053 vizyonumuzda, bilim ve teknoloji alanında yenilikçiliği içselleştirerek, ileri teknolojilerin merkezi olmayı hedefliyoruz" dedi.

İnovasyondaki Gelişmeler

Küresel Yenilik Endeksi'nde son 11 yılda 31 basamak yükseldiklerini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin insan sermayesi ve araştırma konularında üst orta gelir grubu ülkelerinin üzerinde bir performans sergilediğini açıkladı.

Türkiye'nin Yenilikçi Ekonomik Büyüme Hedefleri

Türk Patent ve Marka Kurumunun başarıları sayesinde, marka ve endüstriyel tasarım alanında önemli noktalara ulaştıklarına dikkat çeken Erdoğan, "2024-2026 Türkiye Küresel İnovasyon Endeksi Yol Haritası, yatırımları teşvik ederek yenilikçi ekonomik büyümemize katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ile İşbirliği

Erdoğan, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü Genel Direktörü Daren Tang'a teşekkür ederek, küresel yenilik ekosisteminde daha üst sıralarda bulunma kararlılıklarını bir kez daha dile getirdi.

Adalet ve Destek Mesajı

Erdoğan, "Bu adımları atarken, dünyada adaletsizliğin derinleşmesini engellemek için kimseyi geride bırakmama ilkesine sadık kalarak hareket ediyoruz" dedi ve En Az Gelişmiş Ülkeler İçin Birleşmiş Milletler Teknoloji Bankası'na olan desteğin sürdüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küresel İnovasyon Göstergeleri 2024 Yılı Raporu Tanıtım Etkinliği'ne gönderdiği video mesajda, katılımcıları selamlarken kendisini etkinliğe davet eden Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) Genel Direktörü Daren Tang ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sonraki Haber