CHP'den Terra Santa Manastırı Tahliyesine Tepki

CHP İstanbul İl Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı, Terra Santa Manastırı'ndaki tahliye kararına sert tepki gösterdi.

CHP'den Terra Santa Manastırı Tahliyesine Tepki

CHP'lilerden Tahliye Kararına Sert Tepki

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Beyoğlu'ndaki Terra Santa Manastırı'na yönelik tahliye kararına karşı çıktılar.

Tahliye Kararı Sivil Toplumun Hizmetlerine Engel Oluyor

Özgür Çelik, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen tahliye kararının, Beyoğlu Belediyesine tahsis edilen Terra Santa Manastırı'nın kullandığı alanları tehdit ettiğini ve ilçedeki sosyal hizmetlerin aksatılmaya çalışıldığını vurguladı. Çelik, gençlerin bu mekânı yoğun bir şekilde ziyaret ettiğini ve burada çeşitli sanatsal etkinliklerin düzenlendiğini belirtti.

Dayanışma Göstermek İçin Bir Araya Geldiler

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ile dayanışma göstermek amacıyla CHP'nin 39 ilçe başkanı ve 26 belediye başkanı ile destekçileri, Terra Santa Manastırı'na giderek durumu protesto etti. Çelik, "Bu mekânı günde binlerce genç ziyaret ediyor. Şimdi tahliye kararı alarak burada yaşayan Beyoğlu halkını cezalandırıyorsunuz," dedi.

İki Tarafın Anlaşması ve Tahliye Riskleri

Öte yandan, Beyoğlu Belediye Başkanı Güney, manastırın Vakıflar Genel Müdürlüğü ile 22 Aralık 2022 tarihinde 10 yıllık süreyle kültürel ve sanatsal etkinlikler için tahsis edildiğini ancak yarın polis zoruyla tahliye edilecekleri bilgisini aldıklarını ifade etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP'li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve...

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP'li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve beraberindekiler, Vakıflar Genel Müdürlüğünün, Beyoğlu'ndaki Terra Santa Manastırı'nda Beyoğlu Belediyesine yönelik tahliye kararına tepki gösterdi.