Cenevre'de Orta Doğu Çatışmaları için Konferans Düzenlenecek

İsviçre, Cenevre'de Orta Doğu'daki çatışmalarla ilgili bir konferans düzenleyecek.

Cenevre'de Önemli Bir Konferans Bekleniyor

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Viola Amherd, Cenevre'de önümüzdeki aylarda Orta Doğu'daki çatışmalara ilişkin bir konferans yapılacağını duyurdu. Bu açıklama, Amherd'in başkent Bern'de uluslararası gazetecilerle gerçekleştirdiği toplantıda geldi.

Uluslararası İşbirliği İçin Adımlar Atılıyor

Söyleşide, AA muhabirinin Ukrayna konusundaki barış görüşmelerine ev sahipliği yapan İsviçre'nin, Orta Doğu meseleleri için çok taraflı ya da bölgesel görüşmeler düzenlemeyi düşünüp düşünmediğine dair sorusunu yanıtlayan Amherd, Birleşmiş Milletler'in (BM) İsviçre'ye Orta Doğu hakkında konferans düzenleme yetkisi verdiğini ifade etti.

Konferansın Tarihi Belirsiz

Amherd, "Cenevre'de gelecek aylarda Orta Doğu'daki çatışmalarla ilgili bir konferans düzenlenecek. Tarih henüz belli değil, ilerleyen günlerde belirlenecek." şeklinde konuştu. Ayrıca, şu aşamada üst düzey katılımlı bir zirve planlanmadığını, ancak böyle bir seçeneğin tamamen dışlanmadığını belirtti.

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Viola Amherd (sağda), İsviçre'de görev yapan uluslararası gazetecilerle başkent Bern'de bir araya geldi.

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Viola Amherd (sağda), İsviçre'de görev yapan uluslararası gazetecilerle başkent Bern'de bir araya geldi.

Sonraki Haber