Bingöl'de 580 Kilometre Yol Asfaltlandı

Bingöl İl Özel İdaresi, 430 milyon lira harcayarak il genelinde 580 kilometre asfalt yol çalışmasını tamamladı.

Bingöl'de Büyük Yol Yatırımı

Bingöl İl Özel İdaresi, toplam 430 milyon lira maliyetle 580 kilometre yol asfaltladı. Genel Sekreter Enes Üçgül, bu çalışmaların amacının halkın yaşam kalitesini artırmak olduğunu belirtti.

Çalışmalar ve Hedefler

Üçgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Son birkaç yılda bölgede yol yapımında adeta rekorlar kırdık. 580 kilometre asfalt yol kazandırdık. Bazı bölgelerde çalışmalar tamamlandı, diğer yatırımlarımızı da kısa süre içinde bitirmeyi planlıyoruz," dedi.

Altyapı Çalışmaları

Yol yapımının yanı sıra KÖYDES projeleri çerçevesinde içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına da ağırlık verildi. Bu yıl toplamda 3 bin 798 metre kanalizasyon işinin bakım ve onarımı yapıldı. Ayrıca, 38 içme suyu projesi yatırım programına alındı.

Gençlere ve Spor Alanına Destek

Üçgül, öğrencilere ve spor kulüplerine de destek verdiklerini ifade ederek, bu yıl yaz spor okullarında yaklaşık 600 öğrenciye forma desteğinde bulundu. Ayrıca 35 köy okulundaki çocuklara spor malzemesi, çanta ve kırtasiye ürünleri sağlandı.

Sosyal Projeler ve Spor Desteği

Düzenlenen etkinlikler kapsamında açık cezaevindeki mahkumlar için bir masa tenisi turnuvası düzenlenerek, onlara spor malzemeleri hediye edildi. Ayrıca, 26 amatör spor kulübüne de eşofman ve futbol topu gibi destekler sağlanacak.

Bingöl'de İl Özel İdaresi tarafından 430 milyon lira maliyetle 580 kilometre yol asfaltlandı.

Bingöl'de İl Özel İdaresi tarafından 430 milyon lira maliyetle 580 kilometre yol asfaltlandı.

Sonraki Haber