BinBin Halka Arz Sürecine Giriş Yapıyor

BinBin'in halka arzında talep toplama süreci yarın başlıyor. Şirket, uluslararası pazara açılmayı hedefliyor.

BinBin Halka Arzında Talep Toplama Süreci Başlıyor

Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. (BinBin), halka arzında talep toplama işlemlerinin 3-4 Ekim tarihlerinde gerçekleştirileceğini duyurdu. BinBin Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, bu süreçle birlikte şirketin öz kaynaklarını artırarak yeni yatırım fırsatlarını değerlendireceklerini ifade etti.

Halka Arz Detayları

Halka arz, "Borsada Satış" yöntemiyle gerçekleştirilecek ve pay başına belirlenen sabit fiyat 91,85 lira olacak. BINBN.HE kodu ile bu kaynağa katılım sağlanabilecek. Çıkarılmış sermaye artırılarak 100 milyon liradan 112 milyon liraya çıkacak. Toplam 17 milyon lira nominal değerli hisse senedinin halka arz büyüklüğünün 1 milyar 561 milyon 450 bin lira olması hedefleniyor. Ayrıca halka arz sonrasında şirketin halka açıklık oranının yüzde 15,18 olması planlanıyor.

Hizmet Alanları ve Gelecek Hedefleri

Kadir Abdik, 2019 yılında üniversite kampüslerinde başlayan operasyonlarının 2020 itibarıyla şehirler arasına taşındığını vurgulayarak, çevreci teknolojiler geliştirip sürdürülebilir ulaşımı yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirtti. Yurt içinde İstanbul, Konya, Antalya, Eskişehir, Samsun, Adana, Kocaeli, Bursa, Gaziantep, Uşak ve Sakarya'da hizmet verdiklerini, yurt dışında ise Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna-Hersek ve Kuzey Makedonya'da faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Yerli Üretim ve Yatırım Planları

Abdik, filodaki skuterlerin yerlileştirilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki yıl sonuna kadar yurt içindeki filolarının yüzde 30'unu yerli skuterlerle değiştirmeyi planladıklarını aktardı. 2022 yılında global mikromobilite pazarının 2,44 milyar dolara ulaştığı ve bu pazarın 2030 yılına kadar 8,08 milyar dolara çıkmasının beklendiği bilgisini paylaştı.

Halka Arzın Önemi

Kadir Abdik, halka arzın yurt içi ve yurt dışında daha fazla pay almak için bir fırsat sunduğunu belirtti. Halka arza katılan yatırımcıları heyecan verici bir yolculuğa davet eden Abdik, gelirlerini mevcut e-skuter filonun yenilenmesi gibi yatırımlarda kullanmayı planladıklarını ifade etti. 2023 yılının ilk yarısında 363 milyon lira hasılat elde ettiklerini ve geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20'lik bir artış sağladıklarını belirtti.

Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ'nin (BinBin) halka arzında talep toplama 3-4 Ekim'de yapılacak. BinBin Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, açıklamalarda bulundu.

Sonraki Haber