Beyoğlu Belediyesi 2025 Bütçesini Oy Çokluğuyla Geçirdi

Beyoğlu Belediyesi'nin 2025 yılı bütçesi 4.77 milyar lira olarak kabul edildi.

Beyoğlu Belediyesi 2025 Yılı Bütçesi

Beyoğlu Belediyesi, 2025 yılı bütçesini 4 milyar 776 milyon 912 bin lira olarak oy çokluğuyla kabul etti. Belediye Meclisi toplantısı, Belediye Başkanı İnan Güney'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Güney'den Açıklamalar

Toplantıda söz alan Başkan İnan Güney, "2025-2029 Yılı Strateji Planı" ile "2025 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı" konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Güney, ilçede yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarının süreceğini vurguladı. Ayrıca, sosyal ve ekonomik gelişim için bir yol haritası oluşturduklarını belirtirken, "Kurumsal kapasitemizi güçlendirecek, paydaşlarımızla işbirliği yaparak geçmişimize sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.

AK Parti'den Eleştiriler

AK Parti'li Meclis Üyesi Birol Kardaş, bütçeye dair eleştirilerde bulunarak, 2025 yılındaki bütçenin geçen yıla göre %84 arttığını açıkladı. Kardaş, bazı müdürlüklerin bütçelerinin çok yüksek oranda arttığını, Özel Kalem Müdürlüğü'nün bütçesinin 20 milyon liradan 62 milyon liraya çıktığını kaydederek, "Bu durumun dikkatle izleneceğini ve sonuçların halkla paylaşılacağını" belirtti.

Temizlik ve Destek Hizmetleri Müdürlükleri

Kardaş, Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün bütçesinin %300 arttığını, ancak Temizlik İşleri Müdürlüğü bütçesinin 2024 yılının altında kaldığını ifade etti. Bu durumun, geçmişte yaşanan temizlik sorunlarına yol açmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Oylama Sonucu

Belediye Meclisi'nde yapılan oylama sonucunda 2025 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Beyoğlu Belediye Meclisi toplantısı, Belediye Başkanı İnan Güney'in (ortada) yönetiminde belediye binasında yapıldı.

Beyoğlu Belediye Meclisi toplantısı, Belediye Başkanı İnan Güney'in (ortada) yönetiminde belediye binasında yapıldı.

Sonraki Haber