Beşiktaş Gece Kulübü Yangınında Yargılama Süreci Devam Ediyor

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınına ilişkin yargılama devam etmekte.

Beşiktaş Gece Kulübü Yangınında Yargılama Süreci Devam Ediyor

Beşiktaş Gece Kulübü Yangını Davası Devam Ediyor

Beşiktaş'ta 29 kişinin yaşamını yitirdiği gece kulübü yangınına dair yargı süreci İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürmekte. Duruşma, Marmara Cezaevi'nin karşısındaki salonda gerçekleştiriliyor.

5 Tutuklu ve 22 Sanık Yargılanıyor

Beş tutuklu sanık ve diğer tutuksuz sanıklar duruşmaya katılırken, bazı mağdurlar da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlanarak ifade verdiler. Duruşmada, Beşiktaş Belediyesi'nde dönemin yöneticileri ile İBB itfaiyesi çalışanları da dahil olmak üzere toplam 13 sanık hakkındaki dosyanın birleştirilmesine karar verildi.

Sanıkların Savunmaları

Tutuksuz sanık Sibel Çelik, firma muhasebecisi olduğunu belirterek, olay günü eğitici olarak görev aldığını ifade etti. Diğer bir sanık Fatma Dörtgül ise iş yerinin sahibinin akrabası olduğunu, şirketten kazanç elde etmediğini savundu.

Olayın Sorumluluğu Tartışılıyor

Dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Mithat Şermet, ruhsat iptalinin sorumluluğunun kendisine ait olmadığını, belgelerin doğruluğunu kontrol etmeden imza attığını söyledi.

Fatma Aksoy, olayda oğlu Cengiz Aksoy'un hayatını kaybettiğini belirterek, bu durumun kendisini derinden etkilediğini söyledi. Yangın sırasında içeride kalanların duruma müdahale etmeye çalıştığını ifade eden Hasret Uzun, yangın söndürme cihazlarının çalışmadığını ve sorumluluktan tüm yetkililerin pay sahibi olduğunu belirtti.

Mahkeme Süreci ve İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yangının çıkış zamanı, yangından etkilenenlerin durumları ve şüphelilerin sorumlulukları detaylı bir şekilde aktarılmakta. Yangının, özen yükümlülüğüne aykırı hareketler sonucu meydana geldiği belirtiliyor. Sanıkların bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak suçlamasıyla yargılanmalarına devam ediliyor.

Gelecek Duruşmalar

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının dinlenmesi amacıyla duruşmaya yarın devam edilmesine karar verdi. Duruşma sonrasında yapılan açıklamada, bina yapımında ve denetiminde gerekli önlemleri almadığı iddia edilen kamu görevlilerinin de tespit edildiği ifade edildi. Mahkemenin geçirdiği süreçte kamuoyunun dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü, gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangına ilişkin aralarında...

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü, gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangına ilişkin aralarında iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 5'i tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşma sonrası müşteki Emine Kaya Baş, grup adına basın açıklaması yaptı.