Bengisu Avcı Molokai Kanalı'nı Geçerek Tarihe Geçti

Bengisu Avcı, Molokai Kanalı geçişini tamamlayarak Okyanus Yedilisi hedefinde önemli bir adım attı.

Bengisu Avcı Molokai Kanalı'nı Geçerek Tarihe Geçti

Bengisu Avcı, Molokai Kanalı'nı Geçti

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, "7 Okyanus" hedefinin beşinci parkuru olan Molokai Kanalı geçişini başarıyla tamamladı. Yapılan açıklamalara göre, 2024 Mayıs ayında deniz anası temasları nedeniyle yarıda bıraktığı bu zorlu parkuru, bugün itibarıyla sona erdirdi.

Sponsor Desteği ve Geçiş Süreci

Gıda takviyesi markası Sidrex’in sponsorluğu ile TSİ 05:28'de Molokai’den kulaç atan Avcı, yaklaşık 42 kilometrelik parkuru 12 saat 10 dakikada tamamlayarak Hawaii’ye ulaştı.

Okyanus Yedilisi'nde Tarihi Başarı

Daha önce Manş Denizi, Catalina, Cook Boğazı ve Cebelitarık denizlerini geçmiş olan Bengisu Avcı, bu başarı ile Okyanus Yedilisi parkurlarından beşini geçerek ilk Türk kadın sporcu unvanına sahip oldu. İzmirli sporcu, Kuzey Kanalı (İrlanda-İskoçya) ve Tsugaru’yu (Japonya) geçerek bu zorlu seriyi tamamlayan ilk Türk sporcu olma hedefine de bir adım daha yaklaşmış oldu.

Bengisu Avcı'nın Görüşleri

Bengisu Avcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Okyanus, benim kendimi bulduğum yer. Suda kendimi olabildiğince özgür ve huzurlu hissediyorum. Her kulacımda benden sonra gelen Türk kadınlarına yol gösterdiğimi düşünüyor ve inatla yüzmeye devam ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, "7 Okyanus" hedefindeki parkurlarından beşincisi olan...

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, "7 Okyanus" hedefindeki parkurlarından beşincisi olan Hawaii'deki Molokai Kanalı geçişini tamamladı.